Loading
ro ru en
Inedit
Loading
20 Noiembrie 2015 | 15:48
„Rapsodia satului” - o nouă emisiune la Moldova 1
Postul public de televiziune lansează un nou proiect către finele acestei săptămâni - emisiunea „Rapsodia satului”. Premiera produsului televizat va avea loc, duminică, 22 noiembrie, la ora 14:00, la Moldova 1.
Ce presupune noul ciclu de emisiuni explică prezentatoarea Lucia Căldare și coordonatorul proiectului, Ludmila Barbă. „Rapsodia satului” este un concept gândit împreună cu toată echipa. Am încercat să facem o emisiunea interesantă pentru toți. Am adunat în acest proiect atmosfera, tendințele de a se moderniza și trăirile oamenilor de la sat”, a spus prezentatoarea emisiunii, Lucia Căldare.

Ludmila Barbă, editor coordonator a comunicat că „Moldova 1 întotdeauna a fost aproape de oamenii de la țară, de grijile lor. Pe parcursul mai multor a fost o emisiune  - „Baștina”. Ne-am gândit că a venit timpul pentru o schimbare. Am inițiat acest proiect pentru oamenii de la țară care merită ceva nou și modern. În același timp mi-aș dori foarte mult ca și publicul de la oraș să urmărească această emisiune pentru că totul pornește de acolo, de la sat. Vrem să plecăm de la stereotipuri și să îmbinăm trecutul cu prezentul”.

Mai multe aflați din materialul realizat în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam