Loading
ro ru en
Inedit
Loading
08 Decembrie 2016 | 17:51
Expoziţie inedită la Chişinău
Repunerea în valoare a unei plante ce a fost de folos strămoşilor este unul din obiectivele expoziţiei vernisate astăzi la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. Aici sunt expuse costume naţionale din România, produse din cânepă. Expoziţia are genericul ,,Cânepa între mărire şi abandon în lumea satului românesc din Ţara Crişurilor”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
La expoziţie sunt etalate şi instrumentele de prelucrare a cânepei şi fotografii ce ilustrează acest proces. Potrivit directorului  muzeului, Petru Vicol, a spus că circa 25 de mii de produse pot fi obţinute din această plantă, inclusiv produse culinare şi farmaceutice.
 
Anterior această expoziţie a fost vernisată la Milano, Italia şi Oradea, România, unde s-a bucurat de un mare succes. La Chişinău poate fi văzută până pe data de 12 februarie 2017.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam