Loading
ro ru en
Inedit
Loading
13 Martie 2014 | 13:51
S-a descoperit cea mai mare stea din Univers
Cercetătorii de la European Southern Observatory au descoperit cea mai mare stea din Univers de până acum. Astrul are un diametru de 1,8 miliarde de kilometri şi este de 1.300 de ori mai mare decât Soarele nostru, scrie b1.ro.
Deşi corpul ceresc se află la aproximativ 12.000 de ani lumină depărtare, el poate fi observat cu ochiul liber pentru că străluceşte de un milion de ori mai puternic ca Soarele.

Astronomii au realizat noile măsurători cu ajutorul telescopului Observatorului European, Very Large.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam