Loading
ro ru en
Inedit
Loading
01 August 2018 | 17:55
Servicii de patrulare pe biciclete vor fi lansate curând în Bălţi şi Cahul
Poliţia Naţională a lansat un spot video privind activitatea Serviciului de patrulare pe biciclete. Spotul a fost distribuit pe reţelele de socializare de către şeful Inspectoratului General al Poliţie, Alexandru Pânzari, care spune că acest serviciu se încadrează perfect în activitatea poliţienească comunitară, relatează Mesager.
Serviciul de patrulare a fost înființat cu ajutorul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

De asemenea, Ambasada a organizat mai multe instruiri practice și teoretice pentru polițiștii de patrulare pe biciclete, care au fost conduse de experți în domeniu din SUA.

Serviciul de patrulare pe biciclete oferă posibilitatea de a ajunge în locuri greu accesibile, este mai rapid și mai eficient în prevenirea și combaterea crimelor, spun autorităţile. În curând, vor fi lansate servicii de patrulare pe biciclete în Bălți și Cahul.

 
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam