Loading
ro ru en
Inedit
Loading
24 Decembrie 2015 | 18:23
Sfaturi pentru împodobirea bradului de Crăciun de la specialiştii în decoraţiuni
În aceste zile, spiritul sărbătorilor de iarnă se simte în fiecare familie. În fiecare casă apar ghirlande multicolore, jucării, ornamente handmade şi globuri sclipitoare. O mână de ajutor ne dau specialiştii în decor, care în aceste zile au mult de muncă. Iar ca magia sărbătorilor să fie completă, mulţi dintre părinţi îl invită pe Moş Crăciun, relatează Mesager.
Pomul de Crăciun poate fi transformat într-o adevărată operă de artă cu globuri supradimensionale sau pomuşoare. Pentru că intrăm în anul maimuţei de foc, în vogă va fi culoarea roşie, spun specialiştii.

Reprezentanţii firmelor de decor afirmă că, în ultimii ani, moldovenii tot mai des apelează la astfel de servicii. „În ultimii ani, tot mai multă lume apelează la decoraţiuni, tot mai multă lume optează şi se interesează pentru lucruri decorative. Desigur, cea mai mare valoare o au lucrurile făcute handmade, dar în acelaşi timp, brazii naturali sunt aşteptaţi anul ăsta şi jucăriile de sticlă”, susține Evelina Zara, directoare, firmă de decor.

Prezenţa lui Moş Crăciun face ca spiritul Crăciunului să fie resimţit în special de cei mici. Reprezentanţii companiilor care îl pot aduce pe Moş, asigură şi un spectacol pe cinste.

„Pregătim daruri, pregătim personaje de poveste. Sigur că nu lipseşte Moş Crăciun, Alba ca Zăpada, nu lipsesc Crăciuniţele. Un program de 15 minute, maxim 20 este la 300 de lei, programul timp de o oră este de 500 de lei”, afirmă Mihaela Beregoi, directoare, companie de Moș Crăciuni.

Iar dacă părinţii îşi doresc ca micuţii lor să petreacă şi în compania mai multor personaje, preţurile cresc. Spre exemplu, pe 31 decembrie şi 1 ianuarie, în intervalul dintre ora 8:00 şi 17:00, jumătate de oră în compania lui Moş Crăciun, dar şi a altor personaje îi va costa pe părinţi până la o mie de lei. Iar după ora 17:00, 30 de minute vor costa peste două mii de lei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam