Loading
ro ru en
Inedit
Loading
27 Mai 2014 | 13:15
Sondaj: Sarmalele - una dintre cele mai populare bucate din Europa
În ziua alegerilor europarlamentare, UE a realizat un sondaj online prin intermediul unui site de socializare pentru a afla care e cel mai îndrăgit fel de mâncare din Europa.
Potrivit voturilor internauților, cea mai populară este salata bulgăreasca, care a acumulat peste 19 mii de Like-uri. Pe locul II este supa de sfecla roșie din Lituania, cu 5500 de Like-uri, iar pe locul III, au fost clasate sarmalele romanești  cu 1155 Like-uri.

Surprinzător este faptul că faimoasele spaghete carbonara, supa gazpacho din Spania și șnițelul vienez au luat sub 1000 de Like-uri.

Rezultatul votului a stârnit reacții aprinse pe pagina de socializare a Parlamentului European. Unii utilizatori susțin că salata bulgăreasca e de fapt o rețetă tradițională macedoneană, iar alții susțin că salata grecească cu brânză feta e mai gustoasă decât cea a vecinilor de la sud de Dunăre.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam