Loading
ro ru en
Inedit
Loading
08 Martie 2017 | 13:53
Spectacol fascinant pe Nistru
Sute de lebede care nu au plecat în ţările calde sunt îngrijite de localnicii din Soroca. Ca să nu moară de foame, oamenii le poartă de grijă şi le aduc mâncare. Deocamdată, graţioasele păsări vieţuiesc în linişte, fiind admirate de localnici, dar şi de vizitatori, relatează Moldova 1.
Sutele de păsări de pe râul Nistru zilnic oferă un spectacol fascinant şi se lasă admirate nu doar de la distanţă. Oamenii din Soroca îngrijesc cu mare grijă de graţioasele păsări.

Cei care vin pentru prima oară să admire gingaşele lebede rămân fascinaţi de privelişte şi nu-şi pot dezlipi ochii de la ele. Cei mai entuziasmaţi sunt totuşi copiii, care vin adesea să le admire.

Legea interzice vânatul păsărilor migratoare. Cei care nu se conformează riscă amenzi între o mie şi două mii de lei pentru fiecare pasăre ucisă.
 
 
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam