Loading
ro ru en




Inedit
Loading
18 Mai 2017 | 16:02
Spectacol inedit la Cetatea Soroca cu prilejul Nopţii Muzeelor
Cel mai vizitat obiectiv turistic din ţară, Cetatea Soroca, şi-a deschis aseară porţile pentru vizitatori. Vestita fortăreaţă a găzduit un spectacol inedit de epocă, organizat cu prilejul Nopţii Muzeelor. Programul artistic i-a ţinut pe vizitatori în suspans, mai ales că au simţit cu adevărat vibraţia istorică a locaţiei, asta pentru că organizatorii au reuşit să-i teleporteze pe vizitatori în trecut, relatează Moldova 1.
La evenimentul organizat cu ocazia Nopţii Muzeelor, fortăreaţa a adunat peste o mie de vizitatori. Au venit cu mic cu mare să fie parte a unui show de excepţie organizat în plină noapte, de elevii Şcolii de Arte din Soroca „Nicolae Botgros”.

Pe scenă au răsunat doine şi balade, iar podeaua a vibrat la propriu atunci când au fost prezentate dansurile de epocă. Trecutul istoric a fost readus în faţa vizitatorilor şi prin câteva scene din piese de teatru renumite, actorii purtând haine în spiritul acelor timpuri. Elevii de la şcoala de arte, care au pus la punct fiecare detaliu al evenimentului, spun că aceasta este o ocazie deosebită ca oamenii să cunoască faptele neamului nu doar din cărţi.

Vizitatorii au rămas impresionaţi de showul pregătit, mai ales că s-a desfăşurat noaptea.

Ajunsă în acest an la a 13-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestaţia atrage anual în ţară sute de mii de participanţi.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
„Îmi place să fiu de folos” este gândul, sentimentul care îi motivează să rişte viaţa lor şi să lupte cu flăcările pentru a salva vieţi! În viaţa de zi cu zi, profesează agricultura, şoferia, sunt profesori, directori, paznici, şomeri, oameni de afaceri, primari sau feţe bisericeşti. Ce-i poate aduna împreună, într-o echipă?
Moldova 1
Pe 24 noiembrie va avea loc Summitul Parteneriatului Estic, la Bruxelles. Lideri de la Chişinău, Kiev, Tbilisi, Erevan, Minsk şi Baku se vor întruni în capitala Belgiei, pentru a discuta despre rezultatele proiectelor implementate în cadrul Parteneriatului pentru buna guvernanţă. Din anul 2015 celor şase ţări li s-au oferit 33,8 milioane de euro, dintre care 2,4 milioane i-au revenit Moldovei, pentru îmbunătăţirea sistemului electoral, prevenirea discriminării şi respectarea drepturilor omului. Cu ce aşteptări pleacă delegaţia Republicii Moldova la Summit aflăm astăzi, din emisiunea „Vector European” .
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam