Loading
ro ru en
Inedit
Loading
09 Mai 2016 | 18:00
Spectacol pe cer
Astăzi Planeta Mercur s-a apropiat foarte mult de Soare. Tranzitul corpului ceresc se produce foarte rar, doar de câteva ori în decursul unui secol. Totuşi, din cauza vremii instabile, astronomii din Republica Moldova nu au putut urmări evenimentul, relatează Mesager.
Trecerea Mercurului între Pământ și Soare este un fenomen ce a fost vizibil, în special, în Europa Occidentală,  în America de Nord, dar şi cea de Sud.

Un asemenea eveniment nu a mai avut loc de zeci de ani. Din cauza ceţii fenomenul nu a putut fi urmărit de astronomii din ţara noastră.

Specialiştii susţin că fenomenul se repetă de 13 ori în decursul unui secol, dar nu are niciun impact asupra Pământului. 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam