Loading
ro ru en
Inedit
Loading
31 Martie 2018 | 10:25
Spectaculoasele dealuri de culoare roşie din China – un tărâm de poveste
Una dintre cele mai vizitate zone rurale din China este oraşul Dongchuan. Aceasta se datorează culorii roşiatice extrem de neobişnuite a dealurilor din zonă. Echipa emisiunii „Bună dimineaţa”, vă îndeamnă să descoperiţi ineditele terase de pământ roşu, care sunt rupte din poveste.
Culoare roșie a dealurilor este dată de conţinutul bogat de fier şi cupru al solului precum și de climatul cald și umed din Yunnan. Fierul din sol se oxidează şi formează oxidul de fier, care are culoare roşie, iar pământul prinde niște nuanțe extrem de frumoase în aceste zone.

Specificul coloristic de la Dongchuan a rămas necunoscut pentru cei dinafara zonei până undeva la mijlocul anilor 1990, când un fotograf chinez a ajuns pentru prima dată în aceste locuri. Povestea spune că fotograful a păstrat locația secretă și a continuat să producă fotografii care au uimit publicul chinez. Detalii despre locul unde au fost făcute au ieșit treptat la iveală, iar acum tot mai mulți fotografi fac o călătoria extrem de dificilă în munți pentru vedea cu ochi lor acest loc unic în lume.

În fiecare an, în timpul primăverii, când aceste terenuri se ară, un număr extrem de mare de turiști, vin aici pentru a surprinde minunatele cadre.  Pot fi observate terenurile cu sol de un roşu aprins și cele de un verde smarald, aici fiind culturile de orez, și cele cu hrişcă galben aurie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam