Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Mai 2014 | 12:51
Studiu: Cei mai mulţi miliardari sunt la Londra
Londra este oraşul cu cei mai mulţi miliardari din lume, iar Marea Britanie are cei mai mulţi miliardari pe cap de locuitor, cei mai bogaţi fiind fraţii Sri şi Gopie Hinduja, originari din India, cu o avere de 11,9 miliarde lire, potrivit unui studiu comandat anual de publicaţia The Sunday Times.
Numărul miliardarilor care locuiesc în Marea Britanie a crescut pentru prima oară la peste 100, potrivit Sunday Times Rich List 2014. Astfel, numărul miliardarilor a ajuns la 104, iar averile lor cumulate sunt de peste 301 miliarde de lire sterline, faţă de 245 miliarde de lire în 2013.

În Londra locuiesc 72 de miliardari, mai mulţi decât în oricare alt oraş din lume, capitala britanică fiind urmată la mare distanţă de Moscova, unde trăiesc 48 de miliardari. Pe locul al treilea se află New York, cu 43 de miliardari, San Francisco cu 42, Los Angeles cu 38 şi Hong Kong cu 34.

În prezent, averile cumulate ale miliardarilor din Marea Britanie sunt peste nivelul dinainte de declanşarea crizei financiare, de 201,99 miliarde de lire (247 miliarde de euro), înregistrat în 2008.

Alte figuri cunoscute din acest top sunt patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici (8,52 miliarde lire), proprietarul Sports Direct, Mike Ashley (3,75 miliarde lire ) şi fondatorul Virgin Group, Sir Richard Branson (3,6 miliarde lire).

În schimb, conform datelor publicate, PIB-ul pe cap de locuitor din Marea Britanie, indicator folosit la măsurarea averii medii a populaţiei, a scăzut de la un maxim atins în 2008, pe care nu îl va depăşi, conform estimărilor, înainte de 2017.

Potrivit organizaţiei umanitare Trussell Trust, cea mai importantă bancă de alimente din Marea Britanie, numărul persoanelor care au solicitat ajutoare alimentare de urgenţă a crescut cu 163% în decurs de un an, la sfârşitul lunii martie fiind în această situaţie 913.000 de persoane.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam