Loading
ro ru en
Inedit
Loading
21 Iulie 2014 | 14:45
SUA: Un pitbull a salvat din incendiu un băiat de 13 ani cu deficienţe de auz
Un pitbull a devenit erou în Indianapolis (SUA) după ce a salvat din incendiu un băiat de 13 ani, cu deficienţe de auz, scrie duminică The Independent în ediţia sa electronică.
Băiatul, Nick Lamb, care s-a născut cu deficiențe de auz, era singur acasă și adormise fără dispozitivele sale auditive când în locuință a izbucnit, miercuri seara, un incendiu. Deși focul se răspândise iar casa se umpluse de fum, băiatul nu a putut auzi lătratul de avertizare al câinelui, Ace. În loc să fugă să se salveze, patrupedul a început să îl lingă pe față pe băiat până când acesta s-a trezit.

„Ace m-a lins pe față și m-a trezit. Îi tot spuneam să se oprească. Am crezut că vrea să îl hrănesc”, a declarat Nick Lamb, care a reușit să iasă din casă, împreună cu câinele, acoperindu-și gura și nasul cu un tricou.

Lindsay Bernard, mama lui Nick, a declarat pentru o agenție de știri că pitbullul a fost cel responsabil de salvarea vieții lui Nick, pentru că el nu s-ar fi trezit din cauza zgomotelor.

Incendiul a provocat pagube în valoare de 175 mii de dolari proprietății, însă toți îi sunt îndatorați acum lui Ace pentru fapta sa. Un alt animal care se afla în casă, o pisică, a fost salvată abia după sosirea pompierilor și a fost dusă la un cabinet veterinar pentru recuperare după fumul inhalat, transmite Agerpres.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam