Loading
ro ru en
Inedit
Loading
31 Decembrie 2014 | 15:15
Superstiţii de Revelion
În popor există mai multe superstiţii despre cum trebuie să întâlnim Anul Nou şi la ce detalii trebuie să fim atenţi.
Bani în buzunar. Este bine ca Anul Nou să vă prindă cu bani în buzunar pentru a avea parte de ei tot anul.
Monede în apă. În dimineaţa zilei de 1 ianuarie se pun monede în apă şi după aceea apa se foloseşte pentru a vă spăla pe faţă.

Fără datorii. Faceţi tot posibilul să nu aveţi nici un fel de datorii. Nu este cu noroc să începi anul cu împrumuturi.
Bărbat brunet. Prima persoană care vă intră în casă după miezul nopţii, pe 1 ianuarie, trebuie să fie un bărbat înalt şi brunet, blonzii, roşcaţii şi femeile aduc ghinion.

Nu aruncaţi. Nu aruncaţi nimic din casă pe 1 ianuarie. Ar fi extraordinar să primiţi un dar oricât de mic.

Purtaţi roşu. Nu uitaţi să purtaţi ceva roşu, aduce noroc.

Mâncaţi peşte. Peştele, strugurii, rodiile şi lintea aduc bogăţie şi belşug în casă, tocmai de aceea nu trebuie să vă lipsească de pe masă.

Ce faceţi de Revelion? Se spune că ceea ce faceţi în noaptea de Revelion veţi face tot restul anului. Aşadar, mare atenţie cum vă comportaţi.

Deschideţi uşile. La miezul nopţii deschideţi toate uşile şi geamurile pentru ca noul an să intre în casă, atârnaţi o crenguţă de vâsc deasupra uşii şi sărutaţi-vă partenerul sub ea.

Fără calendar. Riscați să aduceți ghinion în casă dacă puneţi pe perete calendarul nou înainte de 12 noaptea şi, de asemenea, să rupeţi ultima filă din calendarul vechi înainte de miezul nopţii.

Doar pahare cu pereche. Aruncaţi din casă, după miezul nopţii, toate paharele şi farfuriile desperecheate.

Noroc la naştere. Copiii născuţi în noaptea dintre ani vor avea noroc în viaţă.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam