Loading
ro ru en
Inedit
Loading
17 Februarie 2018 | 16:44
Tablouri brodate ce îţi taie suflarea de la Alexandra Untilă
Lucrul manual rămâne a fi una dintre cele mai rafinate activităţi care necesită multă răbdare şi pasiune. De aceasta s-a convins Alexandra Untilă, care îmbină bunul gust cu talentul ce îl posedă, pentru a da naştere unor tablouri brodate pline de viaţă. Meşteriţa a fost surprinsă la masa de lucru de jurnaliştii emisiunii ‚‚Bună dimineaţa’’.
De 20 ani Alexandra Untilă stă cu acele în mână meșterind tablouri așa cum doar ea știe să o facă, cu răbdare și cu multă dragoste. Intri în casa ei ca într-un muzeu, acolo unde poți surprinde o serie întreagă de lucrări.  Sunt multe, iar numărul lor crește de la o zi la alta pentru că pasiunea nu se duce cu una, cu două. „E o tehnică migăloasă, care mă liniștește. Eu nu aud, nu văd, sunt concentrată, ceea ce mă calmează” a mărturisit artista.

Alexandra Untilă este administratoare la o agenție de turism, dar și acolo găsim tablouri meșterite de ea – unele chiar la locul de muncă.

Pentru că  imaginația ei este vie, iar mâinile deja foarte ascultătoare și cu experiență, femeia susține că mai are multe de făcut, pentru că natura îi oferă prea multă frumusețe ca să o lase fără rame.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam