Loading
ro ru en
Inedit
Loading
20 Aprilie 2018 | 09:50
Ştiaţi că şi copacii au efecte curative?
Copacii pot fi împărţiţi în două categorii: cei care furnizează energie organelor slăbite şi cei care absorb energiile negative din corp, curăţând zonele bolnave şi pregătindu-le pentru un circuit energetic sănătos sau pentru o reîncărcare cu energie.
Savanții au evidențiat cinci copaci cu puteri terapeutice:

Salcâmul
Deși mulți îl privesc cu suspiciune, considerând ca este folositor doar pentru lemne de foc, salcâmul are capacitatea de a aduce buna dispoziție în trupul cuiva și de a prelua vibrațiile negative din organism. Specialiștii în energetica consideră salcâmul un donator universal de bioenergie, forță vitala răspândită de acest copac fiind recomandată tuturor organismelor. Sunt suficiente 20 de minute de stat la umbra unui salcâm, dacă se poate chiar lipit de trunchi, pentru ca să se instaleze o stare generală de bine, ușurare și bună dispoziție. Energia salcâmului este recomandată celor afectați de munca în condiții stresante, când organismul a preluat vibrațiile negative specifice, celor supărați din motive sentimentale. De asemenea, apropierea salcâmilor are un efect calmant asupra femeilor aflate în perioada menstruației, atunci când se instalează o stare generală de iritare.

Mesteacănul
Deși pentru unii poate părea ciudat, mesteacănul simte imediat ceea ce gândește cu adevărat un om. Nu este indicată apropierea de mesteacăn persoanelor închise în sine. În trecut, fetele aduceau ofrande la rădăcina mestecenilor și le cereau împlinirea unei dorințe de natura sentimentală. Existența unei păduri de mesteceni denotă faptul că în sol se găsește o mare cantitate de argint. Un mesteacăn cultivat în gradina casei protejează zona de microbi. Acest lucru s-a demonstrat și în perioadele cu epidemii de holeră sau ciumă, când gospodăriile în care se găseau mesteceni au fost ocolite de dezastruoasele molime. Mesteacănul permite o întărire a rezistenței organismului la apropierea bolilor și acționează deopotrivă asupra psihicului uman, întărind voința persoanei.

Salcia
A fost considerată dintotdeauna un arbore special, crenguțele de salcie fiind folosite în aproape toate ritualurile, pentru capacitatea sa de protecție împotriva entităților negative. Specialiștii în energetica copacilor numesc salcia Arborele Binelui, pentru că energiile emanate îi protejează pe cei aflați în apropierea sa. În plus, s-a constatat că crengile de salcie, rupte, continuă să emită propria lor energie benefica, până la uscarea completă și căderea ultimei frunze de pe ramură. Energia salciei preia vibrațiile negative ale organismului, motiv pentru care i se mai spune și plângătoare, întrucât elimina reziduurile negative preluate dintr-un corp. De obicei, e bine că după o perioada de circa 20 – 30 de minute de stat în apropierea unei sălcii să urmeze o perioada în care organismul curățat de energiile negative sa fie întărit de energiile unui stejar sau chiar ale unui salcâm.
  
Stejarul
Specialiștii din toate timpurile au fost uimiți de longevitatea acestui copac. Mai mult, recentele investigații au arătat că un singur stejar matur, purifica aerul la fel ca 1.000 de alți copaci din specii diferite. Energia acestui arbore este foarte puternică, astfel ca orice apropiere de un astfel de pom poate da o senzație de amețeală plăcută, creând senzația că ești atât de puternic, încât nimic nu-ți poate sta în cale.

Bradul
A fost unul dintre copacii considerați sfinți și cu o puternica încărcătura magica. În trecut se spunea despre el că poate deschide porțile către alte lumi, ușurând trecerea spiritelor abia plecate și protejându-le de interacțiunea cu forțele malefice. Credințele populare consideră că o creanga de brad ținuta în casă, îndepărtează energiile negative.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam