Loading
ro ru en
Inedit
Loading
07 Iunie 2016 | 13:15
Trucuri pentru gestionarea eficientă a timpului
Toţi dispunem de un număr egal de unităţi temporale, totuşi, există multe persoane care se plâng că nu au suficient timp pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Specialiştii susţin că problema nu constă în insuficienţa timpului, ci în abilitatea de a-l planifica corect. Vă prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi organizezi cât mai eficient timpul.
1. Ține o agendă în care să consemnezi, inclusiv, timpul alocat pentru  activitățile tale zilnice.
2. Fă pauze. Creierul se poate concentra mai ușor, atunci când știe că urmează o pauză. Începe cu sarcinile cele mai dificile și stabilește la ce intervale de timp iei pauza.
3. Folosește tehnologia în favoarea ta. Pentru o concentrare la cote maxime, ascultă muzică de pe site-urile de specializare.
4. Folosește alarmele. Câștigi timp și atenția nu-ți este distrasă de acele ceasornicului.
5. Trezește-te devreme. Dimineața suntem plini de energie și avem timp de câștigat pentru rezolvarea problemele personale.

Mai multe detalii vedeți în reportajul realizat de echipa emisiunii „Bună Dimineața”
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam