Loading
ro ru en
Inedit
Loading
25 Decembrie 2014 | 21:22
Un actor de la Teatrul „Licurici” a fost Moş Crăciun de trei mii de ori
În viaţa de zi cu zi sunt tătici, bunici sau soţi, în scenă sunt personajele principale din poveştile de Crăciun. Este vorba despre oamenii care, la propriu, fac minuni - actorii Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”, cei care dau viaţă imaginaţiei tuturor copiilor.
„Moș Crăciun, vrem cadouri!”. Actorul Teatrului „Licurici”, Vladislav Șeluh, a auzit această dorință vociferată de copii, de cel puțin trei mii de ori. Anume acesta este numărul spectacolelor în care l-a jucat pe Moș Crăciun de-a lungul carierei sale de 50 de ani. Cojocul, microfonul și peruca trebuie să se țină bine, pentru a nu distruge povestea. „S-au întâmplat situații când microfonul cădea de sub cojoc. Eu îl ridicam și spuneam că probabil lupul a făcut năzbâtii”, afirmă Vladislav Șeluh.

Discuția cu Moș Crăciun a dus echipa Mesager la gândul că, odată cu trecerea anilor, și actorul Vladislav Șeluh parcă are ceva în comun cu personajul pe care-l interpretează, la fel ca și moșul din povești, emană bunătate și bucurie de viață. „Eu îl jucam pe Moș Crăciun și în armată. Știam întotdeauna de ce are nevoie omul, ce trebuie să-i spun, citeam totul în ochii lui”, a mai spus actorul.

Moș Crăciun susține că, în ultimul timp, copiii au dorințe greu de împlinit, lucru confirmat de micii spectatori de la „Licurici”.

„Îmi doresc un câine”, spune un copil. „Eu vreau un telefon cu senzor”, afirmă un alt copil. Și moșii nu au încotro, merg pas în pas cu timpul și tehnologiile.

Un alt actor, Ion Ostaciuc, îndeplinește atribuțiile moșului de 12 ani.

Detalii în reportajul din Mesager.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam