Loading
ro ru en
Inedit
Loading
02 Martie 2016 | 19:00
Un asteroid imens se va apropia, săptămâna aceasta, de Pământ
Un asteroid cu un diametru de circa 30 de metri se va afla foarte aproape de Terra în perioada 5 - 8 martie. Cu toate acestea, obiectul cosmic nu va reprezenta un pericol pentru planeta noastră, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la descopera.ro.
În intervalul de timp preconizat, asteroidul va trece pe lângă Pământ la o distanţă de circa cinci milioane de kilometri. Există, însă, şansa ca acesta să se apropie şi mai mult de atmosfera terestră, până la aproape 24.000 de kilometri. Chiar şi aşa, posbilitatea producerii unei coliziuni este exclusă în mod absolut.
 
Specialiştii NASA asigură că asteroidul nu va intra în coliziune cu Pământul pe parcursul acestui secol. Totodată, ei spun că data la care el va putea fi observat din nou este 28 septembrie 2017. 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam