Loading
ro ru en
Inedit
Loading
08 August 2014 | 19:19
Un bebeluş a provocat o alertă de securitate la Casa Albă
Un copil de câteva luni a pătruns în curtea Casei Albe, provocând o alertă de securitate şi întârziind discursul preşedintelui Barack Obama pe tema crizei din Irak.
Copilul, care are doar câteva luni, a reuşit, într-un moment de neatenţie a părinţilor, să treacă printre gratiile gardului care înconjoară sediul Preşedinţiei SUA şi să intre în sectorul nordic al Casei Albe, relatează CNN și Mediafax.

Copilul este al unui cuplu care se afla în vizită în capitala Statelor Unite.

Din cauza incidentului, agenţii Secret Service au fost nevoiţi să declanşeze o alertă de securitate, iar preşedintele Barack Obama a întârziat cu discursul pe tema crizei din Irak. „Vom aştepta până va învăţa să vorbească pentru a-l putea interoga; între timp, copilul a fost reunit cu familia”, a glumit Edwin Donovan, purtătorul de cuvânt al Secret Service.

Incidentele de securitate sunt frecvente în perimetrul Casei Albe, dar este prima dată când o astfel de alertă este declanşată de un copil de câteva luni.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam