Loading
ro ru en
Inedit
Loading
01 August 2017 | 17:19
Un cuplu din New York îngrijesc 11 urşi
Jim şi Susan Kowalczik sunt un cuplu din New York care muncesc la un centru de reabilitare pentru animale sălbatice. Astfel, aceştia au în grija lor 11 urşi, căprioare, veveriţe, nurci, raţe şi o varietate de alte animale în curs de reabilitare.
Unul dintre cei 11 urși este Jimbo,  pe care l-au găsit orfan într-o pădure și îl îngrijesc deja de 23 de ani. Jumbo cântărește în jur de 680 de kilograme și metoda lui preferată de tratament este îmbrățișările.

 Jim Cowalczik nu își face griji pentru siguranța sa și a soției sale. El se poate juca fără frică cu Jimbo prin iarbă și  mai mult decât atât: poate să-i dea mâncare direct în gură. Din spusele lui Jim, oricine se poate juca cu Jimbo, chiar și o zi întreagă, iar animalul va fi nespus de fericit.

Îngrijitorul de urși spune că urșii sunt ca și copiii săi. Dacă le arată că îi iubește, ei, la fel, îl iubesc mult.

Prietenia neordinară durează deja de 23 de ani. Dacă este mai ușor cu celelalte păsări și animale, care după ce se restabilesc se întorc în sălbăticie, cu urșii este diferit. Ei se obișnuiesc prea mult cu oamenii și viața în captivitate. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam