Loading
ro ru en
Inedit
Loading
07 Mai 2014 | 15:12
Un experiment neobişnuit pe Staţia Spaţială Internaţională
Cea mai recentă colaboare dintre NASA şi Asociaţia Liceelor Unite (High School United) au creat un proiect care va ajuta elevii claselor 9-12, pasionaţi de ştiinţă, tehnologii şi domeniul ingineriei.
Proiectul își propune să ofere experiență reală de lucru acestor elevi prin implicarea lor în proiectarea și construcția rapidă de prototipuri care va fi folosită în programe spațiale.

Ultimul rezultat al elevilor a fost instalarea de camere de definiție înaltă (HD) pe Stația Spațială Internațională. Camerele transmit imagini de pe orbita pământului 24 de ore 7 zile pe săptămână.

Puteți vizualiza transmisiunea live mai jos, sau puteți accesa acest link pentru a vedea poziția în timp real a SSI.


Live streaming video by Ustream

Scene întunecate - Parte a pământului unde este noapte la moment. 
Scene gri - Se trece la altă cameră sau sunt probleme de conexiune cu SSI care pot apărea periodic. Puteți face refresh în maxim 30 de minute

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam