Loading
ro ru en
Inedit
Loading
25 Iulie 2017 | 19:51
Un grup de portughezi şi spanioli au descoperit Moldova
„Destino Moldova” este un proiect prin care o echipă de jurnalişti din Portugalia şi Spania au descoperit Moldova. Timp de o săptămână aceştia au cutreierat Moldova în lung şi-n lat, vizitând cele mai frumoase obiective turistice din ţară. Au mers pe drumul vinului şi chiar au participat la pregătirea bucatelor tradiţionale moldoveneşti.
Proiectul „Destino Moldova” s-a realizat în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub. Scopul principal al proiectului este creșterea vizibilității Moldovei ca destinație turistică nu doar în Spania și Portugalia, ci în rândurile tuturor vorbitorilor de spaniolă și portugheză din lume.

Autorii proiectului, bine cunoscutul ambasador al vinurilor moldovenești în Portugalia Simion Croitoru și președinta asociației „EștiMoldova” din Spania, Elena Nazarova, și-au dorit mult și au reșit să promoveze turismul moldovenesc în peninsula Iberică. Împreună cu o bloggeriță din Spania și însoțiți de o echipă de la televiziunea națională din Portugalia inițiatorii proiectului au colectat imagini viu colorate și informații autorizate despre țara noastră. Echipa „Destino Moldova” au părăsit țara noastră cu mii de fotografii, zeci de ore de material filmat, dar cel mai important – emoții de nedescris.

„Ne-a plăcut foarte mult Moldova, este o țară pitorească. Mâncarea e bună, oameni sunt ospitalieri, peisajele sunt minunate. Toate acestea îmi amintesc de țara mea, de Mexic”, a spus bloggerița Arlene Bayliss, din Spania.

„Destino Moldova” a luat naștere în vara anului 2016, la Barcelona, în cadrul unui forum al oamenilor de afaceri din diasporă. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam