Loading
ro ru en
Inedit
Loading
13 Octombrie 2016 | 10:36
Un monument consacrat monedei naţionale, inaugurat la Chişinău
Un monument consacrat monedei naţionale a Republicii Moldova, numit „1 Ban”, va fi inaugurat astăzi la Chişinău. „Moneda care coboară în pământ” va putea fi admirată la intersecţia străzilor Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase şi Petru Rareş, în preajma sediului Băncii Naţionale a Moldovei, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Ziarul National.
Iniţiativa creării unui asemenea obiect aparţine unei companii private care desfășoară proiectul „Chișinău Is Me”. Diametrul obiectului de artă este de 170 de centimetri.
 
Menționăm că leul a înlocuit cuponul moldovenesc pe 29 noiembrie 1993. De atunci, leul moldovenesc este moneda oficială a Republicii Moldova. Toate monedele moldovenești, cu excepţia celei de 50 de bani, sunt confecționate din aluminiu. În același timp, moneda de 1 ban a fost scoasă din circulație.
 
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam