Loading
ro ru en
Inedit
Loading
03 Decembrie 2018 | 09:33
Una dintre cele mai frumoase plante tropicale a înflorit la Grădina Botanică
Pasărea paradisului de la Grădina Botanică a înflorit. Este vorba despre una dintre cele mai impresionante plante tropicale, cunoscută pentru inflorescenţa deosebită în forma unui cioc de păsare. Streliţia regală va rămâne înflorită până la sfârşitul lunii februarie, relatează Mesager.
Streliţia regală înfloreşte la sfârşitul toamnei sau iarna. Potrivit specialiştilor, floarea nu este o specie capricioasă, doar că pentru a se dezvolta are nevoie de multă lumină şi de o temperatură de aproximativ 18 grade Celsius.
 
„Streliţia regală sau pasărea paradisului este o plantă care pe meleagurile noastre a venit din regiunile tropicale. Este acea plantă care ne bucură cu aceste flori minunate începând cu toamna şi terminând cu primăvara”, a declarat Valentina Ţâmbală, responsabilă de seră.
 
Florile acestei plante se vând pe piaţa din Moldova cu cel puţin o sută de lei bucata.
 
„Este o plantă decorativă, foarte frumoasă, care se bucură de o mare popularitate la amatori, pentru aranjamente, buchete, compoziţii, cât poate fi cultivată ca şi plantă la ghiveci, în încăperi luminoase şi multă căldură”, a mai spus Valentina Ţâmbală.
 
În sera din Grădina Botanică a înflorit şi Crăciunelul - una dintre puținele plante care ne răsfaţă cu flori pe timp de iarnă.
 
„Crăciunelul este o plantă care este răspândită ca plantă de cameră, nu iubeşte să fie mutată cu locul, este o plantă capricioasă”, susţine Sergiu Rogaci, angajat la Grădina Botanică.
 
În total, în Grădina Botanică din capitală sunt aproximativ trei mii de specii de plante tropicale.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam