Loading
ro ru en
Inedit
Loading
14 August 2014 | 19:03
UNICEF: Un sfert din populaţia lumii va trăi în Africa până în 2050
Un sfert din populaţia mondială va trăi în Africa până în 2050, a anunţatUNICEF, în condiţiile în care rata natalităţii continuă să crească rapid pe continentul african, relatează AFP şi Mediafax.
„Pe baza tendinţelor actuale, în 35 de ani, 25 de persoane din 100 vor fi africani”, potrivit unui raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii prezentat la Johannesburg făcut public marţi.

Potrivit raportului, 40% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani din lume vor trăi pe continentul african în 2050.

Doar Nigeria, cea mai populată ţară din Africa şi prima putere economică a continentului, va reprezenta 10% din naşterile înregistrate în lume până în 2050.

Populaţia din Africa, în prezent cu 1,2 miliarde de locuitori, se va dubla până la jumătatea secolului şi va ajunge la 4,2 miliarde până în 2100, potrivit UNICEF.

Creşterea demografică va provoca o suprapopulare şi mai mare, iar până la sfârşitul anilor 2030 majoritatea africanilor vor trăi în oraşe.

Una dintre provocările anilor următori va fi soarta copiilor, care luptă pentru supravieţuire în Africa. Mai mult de jumătate dintre copiii care mor în întreaga lume sunt africani.

Astfel, un copil din 11 moare înainte să fi împlinit vârsta de cinci ani.

De asemenea, trei minori africani din zece trăiesc în „contexte fragile şi afectate de conflicte”, a subliniat UNICEF, care a îndemnat Guvernele locale să investească mai mult în programele pentru copii.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam