Loading
ro ru en
Inedit
Loading
24 Ianuarie 2018 | 19:49
Versurile despre natură purifică sufletul
De cele mai multe ori poezia este o modalitate de a ne exprima gândurile sentimentele şi trăirile emoţionale. Obişnuim să citim poezii de dragoste, patriotice, pentru copii, dar mai puţin ne ciocnim cu ecologia reflectată în creaţiile poetice. Pentru toţi cei care se întreabă prin ce purifică sufletul poezia ecologică, Alina Trofim, doctor în biologie la Universitatea de Stat din Moldova are un răspuns.
Invitată în platoul emisiunii „Bună Dimineața!” de la televiziunea publică Moldova 1, poeta din Cimișlia ne-a atins sufletele prin mesajul transmis de conținutul versurilor sale ecologice. Anume poeziile în care sunt reflectate elemente din natură emană sentimente de liniște și pace sufletească.

„Poezia ecologică este menită să purifice gândirea umană, pentru a forma corectitudinea viziunii omului și deprinderea de a stima tot ceea ce îl înconjoară”, a mărturisit Alina Trofim.

Sănătatea fiecăruia dintre noi depinde în mare parte de mediul ambiant, de aceea trebuie să învățăm să protejăm natura și să redăm sentimentele prin intermediul poeziei eco.

Atașarea incorectă față de natură se poate reflecta și asupra sănătății, de aceea poezia ecologică ne îndeamnă să trăim în armonie cu alimentația sănătoasă și cu modul de viață corect, bazat pe educația ecologică.
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam