Loading
ro ru en
Inedit
Loading
09 Noiembrie 2017 | 16:01
VEZI cei mai puternici cai din Moldova, într-un reportaj marca „Săptămâna Sportivă”
Zi de zi sunt ajutorul stăpânilor în gospodărie. Pentru ei poverile sunt parte din îndeletnicirea zilnică. Sunt iubiţi şi îngrijiţi ca şi membrii de familie. Sunt supuşi şi ascultători de stăpâni chiar şi atunci când aceştia le pun hăţurile şi îi pun să tragă greutăţi mari. Dar odată pe an, ies pe arenă şi sunt în competiţie pentru titlul de campion. Este vorba de caii de tracţiune, care şi-au măsurat puterile în cadrul celei de-a II-a cursă a cailor de povară la Mereni. În detalii, vedeţi atmosfera unui eveniment inedit şi frumuseţea celor mai puternici cai din Moldova, într-un reportaj inedit marca „Săptămâna Sportivă”.
Evenimentul s-a născut din pasiunea lui Florin Grabovschi pentru caii de tracţiune, originari din Mereni, Anenii Noi. El este stăpânul unui cal olandez, care deţine titlul de campion şi visează să ducă Moldova pe arena internaţională la cele mai importante competiţii pentru caii de tracţiune.

Arbitrul cursei de cai, Constantin Cheleş a adus la cursa de cai de la Mereni cu o herghelie de Trapaşi, desenaţi în creion şi afişaţi în cea mai frumoasă expoziţie de cai pe care am văzut-o vreodată.

La expoziţie, participanţii au putut admira şi prima statuie de bronz care reprezenta un cal de tracţiune şi povara sa.

Cea de-a doua cursă a cailor de povară a adunat un public mai larg decât la prima ediţie. Tineri şi bătrâni, copii şi părinţi au venit la eveniment cu morcovi şi mere pentru campionii în mişcarea poverilor.

Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu cei mai puternici cai din Moldova şi să gustaţi din atmosfera inedită a evenimentului de la Mereni, într-un reportaj exclusiv, realizat de Irina Ropot pentru emisiunea „Săptămâna Sportivă”! 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam