Loading
ro ru en
Inedit
Loading
17 August 2017 | 20:04
Vinul în asociere cu bucate tradiţionale la un festival inedit
Iubitorii de vinuri sunt invitaţi la un eveniment inedit. În premieră, în ţara noastră se va organiza Festivalul DeVin, DeGust, pe 26 august. Producătorii autohtoni vor expune o gamă largă de vinuri recunoscute la nivel internaţional care vor fi asortate cu bucate tradiţionale, din diferite regiuni ale ţării, relatează Mesager.
Astfel, aroma vinului de calitate va domina evenimentul, iar vizitatorii vor alege ce soi le este pe plac. Evenimentul este centrat pe cele 4 regiuni vitivinicole ale Moldovei, pentru care va fi rezervată câte o zonă cu tematică specială:

Vizitatorii vor primi la intrare câte un pahar pentru degustări și harta amplasării zonelor, cu ajutorul căreia, într-o singură zi, vor putea „călători” imaginar și gustativ în fiecare regiune.

Festivalul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului în parteneriat cu uniunile viti-vinicole. 
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam