Loading
ro ru en
Inedit
Loading
10 Octombrie 2016 | 17:02
Zilnic pe străzile capitalei circulă peste 300 de troleibuze
Acum 67 de ani, pe străzile Chişinăului a apărut primul troleibuz. Astăzi pe străzile capitalei au ajuns să circule 300 de troleibuze, dintre care 192 unităţi de transport sunt de model nou, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit directorului general al Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Gheorghe Margoci, din 1949 transportul electric s-a modernizat și s-au mărit și numărul unităților de transport.

„În anul 2011 Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a alocat un credit preferențial Regiei Transport Electric, și, astfel, am procurat 102 troleibuze de la Minsk. Împreună cu colegii de la Minsk am confecționat încă 90 de unități, astfel în prezent avem 192 de unități de transport electric modern de tip nou. În total, pe străzile municipiului Chișinău circulă 300 de unități de transport”,a  declarat Gheorghe Margoci.

Potrivit lui, în prezent RTEC dispune de 356 de unități de transport. „Ne dorim să mărim unitățile de transport de tip nou, iar pe cele vechi să le anulăm și să le scoatem din circulație”, a mai spus Gheorghe Margoci.

Potrivit paginii online a instituției, astăzi RTEC are în subdiviziune trei parcuri de troleibuze, care deservesc zilnic aproximativ 350 mii de pasageri.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam