Loading
ro ru en
Inedit
Loading
02 Iunie 2017 | 16:39
Zinaida Timofti – vocea care ne-a marcat copilăria, la „Bună Dimineaţa”!
Numără în spate 47 de ani în diferite calităţi din sistemul cinematografiei naţionale, de la redactor şi actriţă în roluri episodice, până la dublarea filmelor. Vorbim despre Zinaida Timofti, actriţa şi vocea caldă care ne-a marcat copilăria. La 50 de ani de la înfiinţarea primului studiou de filme şi animaţie pentru copii „Floricica”, a acceptat invitaţia şi ne-a oferit un interviu cu amintiri şi detalii istorice din filele celor 5 decenii, în platoul emisiunii „Bună Dimineaţa”!
Palmaresul său numără aproximativ 150 roluri dublate în filme străine. Este vocea celebră care a sonorizat-o pe Maria în filmul „Maria, Mirabela”. Peste ani vocea ei a rămas la fel de caldă şi deosebită. A dat dovadă de un talent deosebit la dublarea rolurilor de copii şi a filmelor de animaţie. Ba chiar, era numită „Clara Rumeanova a filmului moldovenesc".

Cunoscând la nivel înalt şi profesionist limba maternă, ea a devenit şi un redactor iscusit, activând în cadrul studioului „Moldova-film". Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

O amprentă semnificativă prin talentul şi dedicarea ei a lăsat-o în arhiva primului studiou de filme de animaţie pentru copii „Floricica” din Moldova. Cu o dăruire şi căldură deosebită a interpretat rolurile celor mici, atât fetiţe, cât şi băieţi, iar uneori cu o măiestrie de invidiat a reprodus şi vocile animăluţelor din filme pentru încântarea şi captarea atenţiei celor mici.

Despre amintirile, emoţiile şi viaţa dedicată acestui studiou aflăm detalii de la Zinaida Timofti, în interviul oferit cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în platoul emisiunii „Bună Dimineaţa”.

VEDEŢI arhiva matinalului de la postul public AICI!
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam