Loading
ro ru en
Inedit
Loading
11 Ianuarie 2015 | 08:08
Ziua cuvântului „mulţumesc”
Dacă am rosti acest cuvânt de câteva ori pe zi, am fi mai fericiţi. Astăzi în lume este marcată ziua cuvântului „mulţumesc”. Moldovenii se consideră un popor ospitalier şi nu evită să spună mulţumesc ori de câte ori au ocazia, relatează Mesager.
Oamenii spun că această manifestare de politeţe este deseori cheia care deschide multe uşi.

„Când ți se spune mulțumesc și dispoziția este alta. Ziua devine mai bună”. „Invăț  copiii și nepoții să fie politicoși. Dacă spune nepotul meu mulțumesc, îi răspund cu plăcere”. „Acest cuvânt îl folosesc foarte des mai ales că educ noi nepoței. Ei trebuie să mulțumească pentru tot ce primesc. Te face sa dai mai mult și să fii mai bun”. „Este o plăcere când cineva îți mulțumește sau dacă tu mulțumești”. Acestea sunt câteva dintre opiniile oferite de către persoanele intervievate de către echipa Mesager.

Şi medicii ne îndeamnă să spunem mulţumesc cât mai des deoarece organismul uman la auzul acestui cuvânt emană hormonul fericirii.

Ziua Internațională a cuvântului „mulțumesc” a fost instituită în 1994 și era marcată inițial timp de o săptămâna între 11 și 18 ianuarie. 
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam