Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Noiembrie 2015 | 11:43
Ziua Internaţională a Bărbatului, marcată în peste 60 de ţări
În zeci de ţări din întreaga lume, în fiecare an pe data de 19 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Bărbatului. Tema din acest an a Zilei Internaţionale a Bărbatului este „Ajutarea bărbaţilor şi a băieţilor să aibă o viaţă mai lungă, mai sănătoasă şi mai fericită”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Printre obiectivele de bază ale acestei sărbătorii se numără promovarea contribuţiei pozitive a bărbaţilor în societate, familie, căsnicie, îngrijirea copilului şi mediul înconjurător, evidenţierea discriminării asupra bărbaţilor, în ceea ce priveşte servicii sociale, atitudine socială şi lege, îmbunătăţirea  relaţiei dintre sexe şi promovarea egalităţii între sexe, de asemenea, crearea unei  lumi mai bună şi mai sigure, în care oamenii se pot dezvolta la potenţialul lor maxim.

Ziua Internaţională a Bărbatului a fost fondată în 1999 de către Dr. Jerome Teelucksingh, iar în prezent se sărbătoreşte în peste 60 de ţări din întreaga lume.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam