Loading
ro ru en
Inedit
Loading
01 Octombrie 2015 | 18:11
Ziua Naţională a Vinului, într-un nou format
Ziua Naţională a Vinului, sărbătorită în primele zile ale lunii octombrie, din motive binecunoscute, se va desfăşura într-un format nou.
„Deși nu a fost posibil să păstrăm tradiția, am decis de această dată să organizăm acest eveniment la nivel local. Fiecare vinărie va deschide ușile pentru vizitatori și va oferi posibilitatea de a vedea locul unde este fabricat vinul. Oficiul Național va oferi transport gratis, care va pleca spre vinăriile unde vor fi organizate recepțiile. Timp de două zile putem duce aproximativ trei mii de oameni”, afirmă Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Pentru că vin mulți turiști, iar formatul sărbătorii s-a schimbat, la sosire, oaspeții vor fi întâmpinați de tineri îmbrăcați în port național, cu o sticlă de vin și cu materiale informative.

În ce format se va desfășura anul acesta Ziua Națională a Vinului, aflați din interviul realizat de „Bună dimineața!”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam