Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
17 Mai 2017 | 10:06
De când a început să danseze bellydance Valeria Calugheri şi-a pus scopul să devină campioană în acest domeniu, nu doar să fie un simplu hobby pentru ea. Deşi a obţinut multe premii şi trofee, cel mai recent este locul II în cadrul Cupei Mondiale de Bellydance 2017. Mai multe despre experienţă Valeria a povestit în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la postul public de televiziune.
24 Octombrie 2016 | 19:17
Cunoaşte povestea de succes a tânărului care şi-a deschis pizzerie în Ialoveni
A însuşit meseria de bucătar în Italia, a lucrat şi a agonisit 30 mii de euro, iar cu aceşti bani a revenit în Moldova şi a decis să-i investească într-o afacere de familie. Vorbim despre tânărul antreprenor, Mircea Darii, care după ce a acumulat experienţă şi bani în Italia, a deschis în oraşul Ialoveni o pizzerie cu bucate autentice italiene.
13 Octombrie 2015 | 12:23
Prima moldoveancă stabilită în Elveţia a amenajat un Muzeu al Satului Moldovenesc la mii de kilometri depărtare de casă
Ana Teacă afirmă că este prima moldoveancă care a emigrat în Confederaţia Elveţiană. Dorul de părinţi şi de plaiul natal au făcut-o să îşi amenajeze un adevărat muzeu al satului moldovenesc la mii de kilometri depărtare de casă. Deşi este stabilită de mai bine de 20 de ani în una dintre cele mai bogate ţări din lume, tot mai aproape de sufletul protagonistei noastre rămâne Moldova şi satul său de baştină – Mingir din raionul Hânceşti.
29 August 2015 | 21:33
Dumitru Alaiba: Trebuie să reducem la maximum povara birocratică şi focarele de corupţie
După ce a primit licenţa la Academia de Studii Economice din Moldova, Dumitru Alaiba, a continuat studiile în Finlanda. A fost angajat într-o companie de consultanţă din Helsinki. Ulterior, a fost transferat la biroul din Bucureşti. O perioadă a activat în domeniul consultanţei pentru Guvernul leton la Riga. Apoi a urmat un alt contract de muncă într-o companie internaţională din Viena. La finele anului 2009 a revenit în ţară. Ce l-a făcut pe Dumitru Alaiba să revină în Republica Moldova, aflaţi din materialul realizat în cadrul Campaniei „Europa în Ţara Mea”, lansată de postul public de televiziune, Moldova 1.
28 August 2015 | 21:33
Alexandru Zgardan: Eu vreau o Moldovă unde fiecare om îşi va putea îndeplini visele
Alexandru Zgardan, originar din Republica Moldova, îmbină cu succes meseria de profesor în dreptul afacerilor în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, Singapore, Rusia, Georgia şi China. Cum vede protagonistul nostru dezvoltarea Republicii Moldova şi ce l-a făcut să se reîntoarcă acasă, aflaţi din materialul realizat în cadrul campaniei „Europa în Ţara Mea” lansată de postul Moldova 1.
27 August 2015 | 15:45
Mark Mazureanu: După ce am trăit în vreo zece ţări diferite, eu mă simt acasă oriunde
Mark Mazureanu este profesorul moldovean care îi învaţă pe americani cum se face politică. A activat o perioadă în Republica Moldova, dar a înţeles că vrea să facă ceva mai mult, s-a regăsit în câteva ONG-uri din ţară şi a făcut voluntariat în Franţa. Studiile postuniveristare le-a făcut în Polonia şi Germania, iar, între timp, a reuşit să realizeze câteva cercetări în Cehia şi Slovacia. Mai târziu, protagonistul a aplicat la un program de studii de doctorat în Statele Unite ale Americii.
26 August 2015 | 21:33
Dumitru Slonovschi: Statul trebuie să acorde tinerilor cu experienţă internaţională o motivaţie financiară pentru a se reîntoarce în ţară
Dumitru Slonovschi este un tânăr antreprenor din Republica Moldova. În perioada când era student la Academia de Studii Economice a Moldovei a decis să plece în Suedia. A fost printre primii cinci tineri din Moldova care au ajuns acolo să studieze. Ulterior, a decis să studieze la Universitatea Lund. Iar după absolvire, a făcut masterul în Business Internaţional la Universitatea Göteborg din Suedia. Ce l-a făcut pe Dumitru Slonovschi să se reîntoarcă în Moldova aflaţi din materialul realizat în cadrul campaniei „Europa în Ţara Mea”, lansată de postul public de televiziune Moldova 1.
25 August 2015 | 21:33
Dan Lîsîi - tânărul care aplică în Moldova experienţa medicală acumulată în Franţa
Dan Lîsîi provine dintr-o familie de medici. Când a venit timpul să-şi aleagă facultatea, nu s-a gândit mult unde să-şi depună actele. A absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, după care a plecat în Franţa, unde şi-a continuat studiile. Cum este văzut sistemul medical de la noi de medicul moldovean şcolit peste hotare, aflaţi din materialul realizat în cadrul Campaniei „Europa în Ţara mea”, lansat de postul public de televiziune Moldova 1.
24 August 2015 | 21:33
Cristian Saulea: Eu mă văd mai util şi mai comod în Republica Moldova, decât în altă parte
Cristian Saulea este absolventul Facultăţii de Jurnalism şi Comunicare de la Universitatea de Stat din Moldova (USM). În anul doi de facultate a câştigat o bursă Erasmus în Franţa. A studiat la Institutul de Ştiinţe Informaţionale şi Comunicare din Bordeaux. Într-un răstimp de patru ani a reuşit cu succes să îmbine studiile la două facultăţi. Ce l-a făcut pe Cristian Saulea să se reîntoarcă în Republica Moldova aflaţi din materialul realizat în cadrul Campaniei „Europa în Ţara Mea”, lansată de postul public de televiziune Moldova 1.
23 August 2015 | 21:33
Daniela Vidaicu: Vreau o Moldovă în care fiecare să-şi facă meseria calitativ
După ce a luat licenţa în Drept la Universitatea de Stat din Moldova (USM), Daniela Vidaicu a beneficiat de o bursă de masterat în Dreptul Afacerilor din partea Guvernului francez, la Universitatea din Bordeaux. Ce a făcut-o pe Daniela Vidaicu să se reîntoarcă în Republica Moldova aflaţi din materialul realizat în cadrul Campaniei „Europa în Ţara Mea”, lansată de postul public de televiziune Moldova 1.
22 August 2015 | 21:33
Victoria Onofreiciuc: Mă simt utilă acasă, pentru că am o experienţă acumulată care pot s-o împărtăşesc celor din jur
În CV-ul Victoriei Onofreiciuc putem găsi Facultatea de Jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova, un masterat la Universitatea „Luiss Guido Carli” din Roma, altul la City University Londra şi un an de studii la Colegiul European din Belgia. A făcut stagii la Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Investiţii. Ce a făcut-o pe Victoria Onofreiciuc să se reîntoarcă în Republica Moldova după şapte ani de studii, aflaţi din materialul realizat în cadrul campaniei „Europa în Ţara Mea”, lansată de postul public de televiziune Moldova 1.
21 August 2015 | 21:33
Nelea Motricală: Acasă ai mai multă libertate de acţiune, pe când în străinătate, oricât de bun nu ai fi, eşti privit diferit
Nelea Motricală este o tânără din Chişinău, care, odată cu absolvirea liceului în 2005, a ales Olanda pentru a-şi continua studiile. A făcut Facultatea de Business şi Administrare la Universitatea Erasmus din Rotterdam. După absolvire, în 2010, a revenit în Republica Moldova şi a pus pe roate o afacere proprie în domeniul turismului. Acum activează la un Centru de dezvoltare şi susţinere a antreprenorilor. Ce a făcut-o pe Nelea Motricală să se reîntoarcă în Moldova aflaţi din materialul realizat în cadrul campaniei „Europa în Ţara Mea”, lansată de postul public de televiziune Moldova 1.
20 August 2015 | 21:33
Elena Zamşa: Ştiinţa poate asigura un viitor prosper Republicii Moldova
Activează în cadrul Centrului pentru Finanţarea Cercetării Fundamentale şi Aplicative al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. În 2004 a aplicat la o bursă de master la o instituţie publică din Elveţia care se ocupă de cercetare în domeniul sistemelor incorporate. Acolo a intrat pentru prima dată într-un laborator de cercetare în domeniul tehnologiilor informaţionale. Ce a motivat-o pe Elena Zamşa să se revină în Republica Moldova, aflaţi din materialul realizat în cadrul campaniei „Europa în Ţara Mea” lansată de postul Moldova 1.
19 August 2015 | 21:33
Anastasia Primov: Pentru mine, Moldova înseamnă oamenii mei care trăiesc în această ţară
Anastasia Primov este specialist în comunicare. După o facultate de Drept în Republica Moldova a aplicat pentru un masterat în Spania. A studiat migraţie, conflicte şi coeziune socială. A făcut statistică şi a învăţat sociologie. La revenirea în ţară, împreună cu un prieten a iniţiat o afacere în domeniul comunicării. Ce a făcut-o pe Anastasia Primov să se reîntoarcă în Moldova aflaţi din materialul realizat în cadrul campaniei „Europa în Ţara Mea”, lansată de postul public de televiziune Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam