Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
18 August 2015 | 21:32
Nadejda Hriptievschi este fondatoare şi director de Program la Centrul de Resurse Juridice din Moldova. Acest statut a fost precedat de studii şi stagieri peste hotarele ţării. Ce a determinat-o pe Nadejda Hriptievschi revină în Republica Moldova, aflaţi din materialul realizat în cadrul campaniei „Europa în Ţara Mea” lansată de postul Moldova 1.
17 August 2015 | 21:34
Veaceslav Savan - medicul moldovean invitat la mai multe clinici din Europa, dar care a decis să profeseze acasă
Veaceslav Savan este singurul doctor din Republica Moldova care deţine o diplomă europeană în Anestezie şi Terapie Intensivă. Calificările obţinute i-au deschis uşile clinicilor de top din Europa, însă, Veaceslav a decis ca în 2011 să revină în ţară. Ce l-a făcut pe protagonistul nostru să se reîntoarcă în Republica Moldova, aflaţi din materialul realizat în cadrul Campaniei „Europa în Ţara Mea”, lansată de postul public de televiziune Moldova 1.
12 August 2015 | 16:38
O tânără din Moldova a ţinut un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU
O tânără din Republica Moldova a fost invitată să ţină un discurs în cadrul Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la New York, SUA. Invitaţia pe numele Danielei Moisei a survenit în urma participării ei la concursul de eseuri cu genericul: ,,Many languages, one world” (Multe limbi, o singură lume), organizat de către ELS Educational Services, Inc. şi United Nations Academic Impact (UNAI).
03 August 2015 | 16:18
Lucia Gortopan-Bulgac: Ţara nu ţi-o alegi, ţara ţi-o iubeşti aşa cum este
Lucia Gortopan-Bulgac şi familia sa a emigrat în Spania de 11 ani. Criza de la finele anilor '90 şi efectele ei, apoi seceta dezastruoasă de la începutul anilor 2000 i-a pus familia în faţa dilemei: să suporte în continuare lipsurile financiare sau să ia calea migraţiei de muncă, aşa cum o făceau mulţi la acel timp. Cum a reuşit Lucia să se reafirme într-o ţară aflată la mii de kilometri de casă, aflaţi din materialul realizat de echipa emisiunii „Moldovenii de Pretutindeni”.
23 Iulie 2015 | 11:00
Ion Gherciu - moldoveanul care îmbuteliază vin moldovenesc sub brand propriu în Elveţia (FOTO)
Nasc şi la Moldova oameni, cultivă şi-n Moldova poame - asta presupunem că şi-ar dori oenologul originar din Orhei, Ion Gherciu, să se cunoască în toată lumea. Eroul nostru duce cu mândrie faima ţării sale de origine, numindu-i pe toţi migranţii moldoveni ambasadori ai ţării. Însă, deosebit de ceilalţi conaţionali îl face pasiunea pentru vinurile moldoveneşti. Astfel, Ion Gherciu a lansat în Elveţia brandul „Bessarabie”, iar sub acest nume, el îmbuteliază în Elveţia vinuri aduse tocmai din Republica Moldova.
20 Iulie 2015 | 16:06
Viorica Lozov - interpreta din Moldova care cântă pentru Japonia
Deşi a plecat în Japonia doar pentru un contract de muncă pe când avea 18 ani, soarta a făcut ca în Ţara Soarelui Răsare să-şi întâlnească dragostea şi să îşi întemeieze o familie. Este vorba despre interpreta originară din Republica Moldova, Viorica Lozov, care a ajuns în Japonia ca solistă a unui grup, ca muzician, fiind aleasă în urma unei selecţii foarte riguroase ce s-a desfăşurat la Bucureşti.
11 Iunie 2015 | 09:21
Miriam Gamburd, artistă moldoveancă stabilită în Israel, vernisează o expoziţie la Chişinău
Artista moldoveancă Miriam Gamburd, stabilită în Israel, va lansa astăzi, 11 iunie, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei (MNAM), expoziţia personală cu genericul „Vreme să strângi pietre”.
10 Iunie 2015 | 16:19
Elvira Platon-Rîmbu, actriţa din Orhei care a cucerit scena teatrului din Oradea
Elvira Platon-Rîmbu este actriţa originară din Orhei, care, după ce a participat la formarea Teatrului „Eugene Ionesco” de la Chişinău, s-a stabilit în Oradea, România. Cum vede actriţa basarabeancă Chişinăul de astăzi, a încercat să afle echipa emisiunii „Destine de Colecţie” de la postul public de televiziune Moldova 1.
08 Iunie 2015 | 13:39
Vlaicu Bunduchi – tânărul care vrea să aducă un suflu nou artei fotografice
Originar din Republica Moldova, Vlaicu Bunduchi, este tânărul care îşi face studiile la facultatea de Arte Vizuale la Iaşi. După ce a lansat o expoziţie de fotografie în România, îşi doreşte să o prezinte şi publicului din Republica Moldova.
02 Iunie 2015 | 13:12
Preşedinta unei Asociaţii de moldoveni din Italia îşi lansează astăzi prima carte
Eugenia Belibov, preşedinta Asociaţiei „Dacia” din Italia îşi va lansa astăzi, 2 iunie, prima carte, în oraşul italian Mestre.
02 Iunie 2015 | 11:00
Liliana Caisîn - tânăra care îi ajută pe semenii săi să guste din experienţa studiilor peste hotare
Toţi mai mulţi tineri din Republica Moldova îşi doresc să înveţe peste hotare, să obţină studii de calitate, însă nu întotdeauna ştiu unde să se adreseze şi cum să procedeze. Pentru a-i ajuta, Biroul pentru relaţii cu diaspora şi absolvenţii instituţiilor de învăţământ de peste hotare au venit cu ideea programului „Mentor Me”. Unul din mentorii acestui program este şi Liliana Caisîn, absolventa unei universităţi din oraşul german Bamberg, care activează acum în cadrul unei companii din Moldova.
28 Mai 2015 | 13:00
Cristina Turcu, tânăra care a revenit acasă şi depune eforturi pentru a schimba sistemul juridic din Moldova
Cristina Turcu, originară din raionul Făleşti, Republica Moldova, este o tânără care prin spiritul ei de aventură şi cutezanţă sparge tiparele tinerilor moldoveni. Portugalia, Ungaria, Qatar, Federaţia Rusă sunt doar câteva ţări unde a reuşit să locuiască Cristina. Ce a învăţat din aceste aventuri şi cum încearcă să schimbe starea de lucruri din Moldova aflaţi din articolul TRM.MD.
22 Mai 2015 | 10:41
O moldoveancă şi-a prezentat bijuteriile create la un Festival de modă din Franţa
Creatoarea originară din Republica Moldova, Olesea Savca, şi-a prezentat colecţia inedită de bijuterii „SofikO Creations” la cea de-a patra ediţie a Festivalului de modă „Fashion Days Strasbourg mood”, ce are loc în aceste zile în Franţa.
15 Mai 2015 | 09:23
Нamburgerul „Moldova” - specialitatea restaurantului deschis în Olanda de un cuplu de moldoveni
Un cuplu din Republica Moldova îşi lansează astăzi propriul restaurant în Olanda. Alexandru Bivol şi Dorina Baltag promit că oaspeţii restaurantului „Hamburgeria” din inima oraşul Maastricht vor fi răsfăţaţi cu multe bucate deosebite, însă în capul mesei va sta o specialitate inspirată din bucătăria moldovenească.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam