Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
03 Aprilie 2015 | 15:22
Moldoveanca Svetlana Plotean candidează pentru titlul „Omul lunii” în Suedia. Concursul, organizat de un ziar din oraşul Malmo, se desfăşoară prin intermediul unei reţele de socializare, iar pentru a câştiga, protagonista are nevoie să adune cât mai multe Like-uri la poza postată de revistă.
02 Aprilie 2015 | 14:10
O moldoveancă creează site-uri pentru companiile din SUA
O tânără din capitală a reuşit să spargă stereotipul că doar bărbaţii reuşesc să realizeze proiecte de succes în sectorul IT. Irina Revin şi-a deschis o afacere în domeniul tehnologiilor informaţionale şi colaborează cu companii de peste hotare.
25 Martie 2015 | 13:41
Anastasia Buruiană: Îmi lipsesc colegii de la Teatrul de Operă din Chişinău
Originară din satul Drăguşenii Noi, raionul Hânceşti, Anastasia Buruiană, a activat la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău, iar de ceva timp este profesoară de canto la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, extensia Piatra Neamţ.
13 Martie 2015 | 13:09
Un cetăţean al Republicii Moldova a devenit membru de onoare al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte
Doctorul habilitat în studiul artelor, moldoveanul Aurelian Dănilă, a primit certificatul de membru de onoare al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte. Evenimentul a avut loc la Salzburg, Austria, în cadrul unei Conferinţe internaţională, consacrată aniversării a 25-a a Academiei Europene pentru Ştiinţă şi Arte.
26 Februarie 2015 | 16:38
Victoria Ştefaniuc, artista păpuşar care învie poveştile la Paris
Poveştile noastre populare au prins viaţă şi în capitala Franţei. Victoria Ştefaniuc, fiica regretatului actor Victor Ştefaniuc, a moştenit de la tatăl său pasiunea şi talentul pentru actorie, iar acum îşi desfăşoară activitatea la Paris. Cum sunt primite de publicul francez spectacolele ce au la bază poveştile moldoveneşti, aflaţi în cadrul unui material realizat pentru Radio Moldova de jurnalista Diana Istrati.
08 Februarie 2015 | 17:16
Giuvaer din Moldova, popular în cercurile de specialitate de peste hotare
Creaţiile ei sunt cunoscute în Japonia, Franţa, Belgia, Marea Britanie, Finlanda, Norvegia, Italia şi chiar în Uganda. Economistă de profesie, Ana Popov, confecţionează bijuterii. Recent, lucrările ei au fost apreciate de experţi internaţionali în cadrul expoziţiei specializate la Paris, transmite Mesager.
06 Februarie 2015 | 14:07
Ana Severin: Uşa pe care am lăsat-o în relaţiile cu Germania rămâne deschisă
Este pasionată de cultura germană, de modul lor de a privi lucrurile, de cotidianul nemţesc care oferă un aer de optimism şi siguranţă. Astfel, am cunoscut-o pe Ana Severin, o moldoveancă care, după ce a făcut studii peste hotare, a decis să ajute tinerii reîntorşi la baştină în cadrul Forumului Studenţilor Reîntorşi, lansat în decembrie 2014. Cum a reuşit experienţa de peste hotare să-i răstoarne viziunile de altă dată, aflaţi din interviul oferit pentru trm.md.
02 Februarie 2015 | 16:18
Violonista din Moldova care predă muzica copiilor germani
De multe ori se întâmplă ca tinerii talentaţi din Moldova să fie aplaudaţi pe scenele de peste hotare. Este şi cazul unei violoniste perseverente care a ocupat un loc binemeritat în societatea germană. Beatriz Pavlicenco a absolvit Conservatorul de muzică din Chişinău, iar pentru masterat a mers în Germania, la Hamburg. Deşi şi-a întemeiat acolo o familie, gândul îi este mereu la baştină. Care sunt succesele basarabencei, aflaţi din materialul realizat de echipa emisiunii „Moldovenii de Pretutindeni”.
28 Ianuarie 2015 | 13:50
Ecaterina Baranov: Este dificil să te faci remarcat fiind muzician în Moldova
Dacă un muzician ştie să aducă un mesaj important şi bine pus la punct, din punct de vedere artistic, este întotdeauna bine primit de publicul de peste hotare care are nevoie de talente. De această opinie este Ecaterina Baranov, o pianistă originară din Republica Moldova care activează cu succes în capitala Franţei, Paris.
27 Ianuarie 2015 | 16:17
Opinie: Moldova are nevoie de tinerii care au studiat peste hotare
Mircea Eni este tânărul moldovean care îşi face studiile la Harvard şi îşi vede viitorul în calitate de arhitect al Chişinăului. Printre reuşitele recente ale tânărului se numără premiul special acordat de premierul Iurie Leancă în cadrul Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova. În cadrul aceluiaşi eveniment, Mircea Eni a fost desemnat câştigătorul categoriei „SUA şi Canada” pentru studiile de masterat.
21 Ianuarie 2015 | 16:18
Avem foarte mult de învăţat de la Coreea, opinie
Basarabeanca Maricica Buga este profesoară de limba coreeană la Iaşi (România). Tânăra, membră a Centrului de cultură şi limbă coreeană din Chişinău, a reuşit în doar câţiva ani să însuşească această limbă pe care mulţi specialişti de profil o consideră foarte dificilă.
20 Ianuarie 2015 | 17:30
Un basarabean vernisează o expoziţie de fotografie la Iaşi
Moldoveanul Vlaicu Bunduchi va lansa, astăzi, la Galeria Meru din Iaşi expoziţia „Fin 14”. Proiectul fotografic realizat în toamna anului 2014, în timp ce se afla în Finlanda şi conţine o selecţie de 14 fotografii cu studenţii originari din ţara gazdă.
20 Ianuarie 2015 | 13:54
Galia Sava: Revenind acasă migranţii ar schimba radical societatea din Moldova
După ce a muncit mai bine de şapte ani în calitate de contabil în Republica Moldova, moldoveanca Galia Sava a hotărât să îşi încerce norocul în Italia, în speranţa unui trai mai bun. Astfel, după ce a studiat la Roma la Institutul Tehnic Comercial „Leonardo Da Vinci”, s-a înarmat cu mult curaj şi a lansat o afacere care oferă consultanţă şi servicii legate de asistenţa fiscală familiară migranţilor din Italia. Despre povestea ei de succes protagonista a povestit în interviul oferit pentru trm.md.
14 Ianuarie 2015 | 16:28
O moldoveancă predă baletul copiilor americani
La doar 23 de ani, Carolina Şişcanu ştie bine ce-i place să facă, ea este pasionată de balet. Ca să se afirme în această meserie deloc uşoară a parcurs un drum lung şi anevoios, însă şi-a cules laurii atunci când a dansat alături de maeştri precum Andrei Batalov sau Leonid Sarafanov. Cum a ajuns tânăra moldoveancă să îi iniţieze în arta dansului clasic pe copiii americani, aflăm din Revista online a Guvernului Republicii Moldova.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam