Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
14 Noiembrie 2014 | 11:48
Tânărul dirijor Roman Baltag a susţinut un concert de excepţie la Chişinău. Moldoveanul de 25 de ani care îşi face studiile la Şcoala superioară de muzică „Carl Maria von Weber” a fost îndelung ovaţionat în cadrul spectacolului „Frenezii italiene” ce a avut loc de curând la Chişinău, la Filarmonica Naţională „Seghei Lunchevici”.
07 Noiembrie 2014 | 12:04
O moldoveancă promovează imaginea Republicii Moldova în cadrul Comisiei Europene
Iana Stanţieru este o tânără din satul Hâjdieni, raionul Glodeni, care a ajuns să lucreze expert resurse umane în cadrul Comisiei Europene. Moldoveanca originară din nordul Moldovei a împărtăşit echipei „Bună Dimineaţa” de la postul naţional de televiziune Moldova1 că unul dintre scopurile sale pentru acest an este să promoveze cât mai multe proiecte europene în Republica Moldova.
24 Octombrie 2014 | 17:29
Un moldovean cucereşte cu umorul său publicul de peste Prut
Studentul originar din Republica Moldova, Alexandru Ciobanu, de un an face parte din legendara trupă umoristică din România, ”BUM”. Primul colectiv al trupei a fost fondat în anii 80 şi a generat o adevărată „explozie” de umor în condiţiile comunismului de atunci.
20 Octombrie 2014 | 14:47
Silvia Ţabor, dirijoarea moldoveancă din Canada care construieşte „poduri” între culturi
Silvia Ţabor a plecat în Canada acum 12 ani pentru un masterat, între timp a reuşit să facă şi doctoratul. A muncit mult pentru ca în 2011 să-şi vadă visul realizat de a fonda Orchestra Interculturală din Montreal, pe care vrea s-o facă cunoscută la nivel mondial. „Acum sunt la o etapă a carierei când sper să am cât mai multe concerte de talie internaţională”, a spus dirijoarea în cadrul unei emisiunii „Moldoveni de Pretutindeni” de la Moldova 1.
15 Octombrie 2014 | 16:14
Vasile Dumbravă, promotor al culturii Moldovei în Germania
Directorul Institutului Moldova din Leipzig, Vasile Dumbravă poate fi considerat un adevărat ambasador al ţării noastre în Germania. Începând cu 2006, este o punte de legătură între Chişinău şi Berlin, iar pe 18 octombrie va organiza la Leipzig premiera filmului „Acasă la Marienfild”, realizat de Moldova 1, în colaborare cu Deutsche Welle, anunţă Mesager.
09 Octombrie 2014 | 12:28
Povestea moldoveanului care şi-a împlinit visul american
Apreciat de milioane de oameni, moldoveanul Andrei Moraru este mai puţin cunoscut acasă. Nu vine dintr-o familie înstărită, dar ca fiecare tânăr avea un vis – să cucerească lumea. Destinul i-a surâs la 18 ani, când o companie belgiană căuta echilibrist pentru un show într-un hotel deschis în Las Vegas. Cum a devenit realitate visul american al moldoveanului, aflaţi din materialul realizat de echipa emisiunii „Moldoveni de pretutindeni”.
08 Octombrie 2014 | 09:09
O moldoveancă din Spania va lansa mai multe proiecte de promovare a imaginii Republicii Moldova
Moldoveanca Rodica Racoviţă, care de 15 ani se află peste hotare şi este cofondatoarea platformei „Inergias” din Catalonia, Spania, pregăteşte mai multe proiecte de promovare a imaginii Republicii Moldova. Într-un interviu pentru trm.md, participanta la Forumul de Afaceri al Diasporei a declarat că are deja semnat un contract în acest sens cu Consulatul Moldovei de la Barcelona.
30 Septembrie 2014 | 14:53
Eremei Priseajniuc: Tinerii specialişti, formaţi peste hotare, pot să se manifeste acasă
Regulile care sunt în vigoare în cadrul Uniunii Europene responsabilizează cetăţeanul, fiecare îşi cunoaşte atribuţiile sale, locul său. Aceste practici încercăm să le implementăm şi ne reuşeşte. Tehnologiile care sunt aduse în Republica Moldova au standarde europene, aceste reglementări ar trebui să le luăm în consideraţie, deoarece au demonstrat eficienţă, nu trebuie să inventăm ceva nou. De această opinie este Eremei Priseajniuc şi a fost exprimată în cadrul proiectului intitulat „Europa în Ţara Mea”, realizat de Moldova 1.
08 Septembrie 2014 | 13:39
Tânăra generaţie poate să plece peste hotare să acumuleze cunoştinţe, însă, ar fi bine să împărtăşească din experienţa lor aici, acasă
Iniţial italienii vedeau Republica Moldova ca ţara „badantelor” aşa erau numite femeile noastre care muncesc ca îngrijitoare acolo. Azi, însă, pot să constat că în Europa se cunoaşte mult mai mult despre ţara noastră, inclusiv şi la nivel de problematici, prin contribuţia diasporei şi efortul Guvernului Republicii Moldova. De această opinie este Olga Coptu,care şi-a împărtăşit experienţa de acasă şi de peste hotarele ţării în cadrul proiectului intitulat „Europa în Ţara Mea”, realizat de Moldova 1.
04 Septembrie 2014 | 10:34
Maria Jomir-Flores, moldoveancă stabilită în Elveţia: Ţara are nevoie de noi
„Susţin ideea că noi, migranţii, nu suntem o povară, suntem cei de care are nevoie ţara ca să se dezvolte”, spune Maria Jomir-Flores, o moldoveancă emigrată de 19 ani în Elveţia. Ea şi-a întemeiat o familie peste hotare, iar dorul de casă şi-l suplineşte prin iniţierea unor acte de caritate destinate ţării natale.
25 August 2014 | 16:38
Viorel Roşcovan: Aş veni acasă ca să fac parte dintr-o echipă profesionistă
„Condiţia de a reveni acasă este să fiu parte dintr-o echipă profesionistă care face mai puţină politică şi mai multă treabă, unde valorile sunt europene, intenţiile sunt nobile, unde cetăţeanul este pus pe primul plan cu adevărat”. Astfel condiţionează revenirea în Moldova Viorel Roşcovan, profesor la Universitatea Erasmus din Olanda şi a fost făcută pentru Moldova 1, în cadrul proiectului „Europa în Ţara Mea”.
21 August 2014 | 14:21
Corina Cojocaru: Îmi doresc să avem o Europă acasă, dar să fie cu aceleaşi rigori ca în Europa
Îmi doresc ca generaţiile care au plecat să revină măcar pentru o perioada scurtă, dar să revină, căci acasă vor obţine încrederea oamenilor, să nu fie indiferenţi, să se implice şi să schimbe lucrurile. Această doleanţă vine din partea Corinei Cojocaru şi a fost făcută pentru Moldova 1, în cadrul unui proiect întitulat „Europa în Ţara Mea”.
20 August 2014 | 16:56
Dorin Duşciac: Am revenit într-o poziţie din care sper să fac anumite schimbări în bine
Ştiinţa are viitor, vreau să cred în acest lucru şi sunt convins că la momentul de faţă noi avem, probabil, partea cea mai importantă, şi anume potenţialul uman. Afirmaţia aparţine viceministrului Mediului, Dorin Duşciac, şi a fost făcută pentru Moldova 1, în cadrul unui proiect intitulat „Europa în Ţara Mea”.
19 August 2014 | 17:16
Cristina Gonţa: Viaţa fără Moldova nu este posibilă
Ea face parte din categoria moldovenilor care au fost nevoiţi să plece din ţară. Cristina Gonţa, şcolită în instituţiile de învăţământ superior din Europa şi SUA, a activat timp de patru ani în calitate de jurist la CEDO, iar actualmente este parte a Biroului Consiliului Europei la Chişinău.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam