Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
12 August 2014 | 17:00
Academicianul Ion Tighineanu, prim-vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), a primit oferta de a fi preşedinte al Conferinţei Internaţionale în domeniul nanotehnologiilor. Aceasta este organizată de Asociaţia Internaţională de Optică şi Fotonică (AIOF), pe 4-6 mai 2015, în Barcelona, Spania.
29 Iulie 2014 | 10:48
Dumitru Vicol: Seminarul „Diaspora Economică pentru Moldova” e o motivaţie patriotică şi o pregătire pentru revenirea tinerilor acasă
Tinerii originari din Republica Moldova, studenţi sau foşti studenţi în străinătate sau cei care sunt deja angajaţi peste hotare au şansa acum să-şi dezvolte ideile în echipă cu un consultat din partea Guvernului Republicii Moldova. Asta în cazul în care au reuşit să aplice pentru Seminarul de Politici Publice: „Diaspora Economică pentru Moldova” care se va desfăşura la 29 august curent. Aflăm mai multe de la Dumitru Vicol, strategist, cofondatorul asociaţiei „Jeunes moldaves”, stabilit în Franţa.
26 Iulie 2014 | 13:10
Plantarea livezilor, o investiţie a foştilor migranţi
Plantarea livezilor a devenit o prioritate pentru mai mulţi fermieri din raionul Floreşti. De altfel, ca şi în alte raioane, opţiunea de a iniţia o afacere este din ce în ce mai atractivă pentru persoanele care au muncit ani de zile în străinătate, iar cu banii obţinuţi aplică acasă ceea ce au învăţat în ţările în care au lucrat. Mai mulţi dintre ei au avut abilitatea şi curajul de a investi în plantarea unor livezi cu gândul că fac o investiţie pentru copii lor.
21 Iulie 2014 | 09:40
Proiect susţinut de NATO: Un moldovean a inventat sistem de siguranţă pentru aviaţia civilă
Eşecul altora a devenit succesul lui. Tânărul pe nume Alexandru Balan a reuşit să inventeze sistemul care, nici mai mult, nici mai puţin, va salva oamenii în catastrofele aviatice. Este vorba de două substanţe care vor imobiliza pasagerii în timpul prăbuşirii şi nu vor permite ca avionul să explodeze. O invenţie la care zeci de ani, instituţii celebre din întreaga lume nu au putut să ajungă, relatează Mesager.
09 Iulie 2014 | 13:08
O franţuzoaică va iniţia o afacere la Chişinău în domeniul industriei textilelor
Deşi unii dintre compatrioţii noştri aleg să se stabilească şi să îşi iniţieze afaceri peste hotare, o franţuzoaică a decis să lanseze o afacere la Chişinău. Pariziana Gwennela Mercier-Nica este în plină pregătire pentru lansarea în această vară a propriului brand de haine pentru copii şi femei însărcinate.
17 Iunie 2014 | 16:29
Un moldovean, s-a clasat în top zece la concursul „Mister World 2014”
Reprezentatul Republicii Moldova, Valeriu Guţu, s-a clasat pe locul şapte la concursul „Mister World 2014”. Moldoveanul a reuşit să obţină cele mai bune rezultate la probele sportive. La concursul internaţional ce a avut loc duminică, 15 iunie, au participat 47 de bărbaţi, titlul "Mister World 2014" i-a fost decernat reprezentantului Danemarcei, pe locul doi s-a clasat Emmanuel Ikubese din Nigeria, iar locul trei a fost ocupat de José Pablo Minor din Mexic.
09 Iunie 2014 | 12:05
Căpşunele cultivate de un fost migrant moldovean cuceresc piaţa externă
Oleg Mereacre este un tânăr care după ce a lucrat un timp peste hotare a revenit acasă să implementeze modelul de agricultură cunoscut în Occident. Deşi e doar la început de drum tânărul din satul Costeşti, Ialoveni, se poate deja mândri cu unele reuşite, în doar trei ani cultivarea căpşunelor a devenit pentru el o adevărată istorie de succes, iar de fructele de la Costeşti s-au bucurat în acest sezon şi belaruşii.
04 Iunie 2014 | 15:09
O familie de moldoveni face afaceri de milioane în România
Soţii Violeta şi Valeriu Moraru, originari din Republica Moldova, controlează unele dintre cele mai mari companii din România, potrivit businessmagazin.ro, afacerile cumulate a acestora în anul 2012 au atins cifra de 18 milioane euro.
04 Iunie 2014 | 11:42
O moldoveancă a câştigat Marele Premiu la un concurs internaţional de pian
Laura Balicov, din Chişinău, a câştigat Marele Premiu al Concursului internaţional de pian „Frederic Chopin” din România.
30 Mai 2014 | 13:14
Doi basarabeni fac în România 100 mii de euro din desene animate: „Ne simţim aici ca acasă”
Doi tineri moldoveni conduc unul dintre cele mai mari studiouri de producţie video, animaţie 3D din România. Aceştia au o echipă de doar zece oameni care creează unele dintre cele mai cunoscute personaje animate din producţia românească şi nu doar, tot ei sunt cei care produc acele oferte speciale ale unor filme cunoscute în toată lumea. Au reuşit să ajungă prin acestea la venituri de 235 mii de euro şi un profit de circa 90 mii de euro anul trecut, potrivit antreprenorilor, informează businessmagazin.ro.
08 Mai 2014 | 13:29
Elena Dragalin: Am decis că a venit timpul să fac ceva pentru Moldova
Elena Dragalin, fondatorul şi preşedintele organizaţiei Moldova AID din SUA, este o moldoveancă care a plecat de acasă de mai bine de 20 de ani, răstimp în care a locuit în Italia, Germania şi Statele Unite ale Americii. Cum a îmbinat viaţa de familie şi cariera, dar şi care sunt activităţile sale, aici, acasă, aflaţi din interviul ce urmează.
24 Aprilie 2014 | 16:05
Un moldovean, fost migrant, şi-a lansat cea de-a patra carte de versuri la Torino
Sergiu Matei este un moldovean care timp de nouă ani a fost nevoit să îşi câştige pâinea peste hotare, iar dorul de patrie şi de persoanele dragi l-au făcut să îşi aşeze pe hârtie trăirile. Astfel, moldoveanul revenit acasă a reuşit deja să îşi lanseze mai multe volume de versuri. Mai multe detalii despre moldoveanul care îşi exprimă sentimentele în poezie, aflaţi din materialul realizat de echipa „Moldoveni de Pretutindeni”.
10 Aprilie 2014 | 15:15
O moldoveancă revenită acasă le prezintă străinilor locurile pitoreşti din Moldova
Nelea Motricală este o tânără originară din Republica Moldova care a decis să revină acasă după cinci ani de studii la facultatea de Business şi Administrare din Rotterdam, Olanda. Revenită acasă, tânăra s-a ambiţionat, în urmă cu doi ani, să „ademenească” în Republica Moldova străini din toate colţurile lumii şi, împreună cu ei, să descopere cele mai pitoreşti locuri de acasă, informează revista Guvernului Republicii Moldova.
09 Aprilie 2014 | 15:47
Veaceslav Şaramet: Sunt singurul tânăr născut în Republica Moldova care candidează la Europarlamentare
„Sunt singurul tânăr născut în Republica Moldova care candidează la Europarlamentare. Eu apar pe listele alianţei PSD-PC-UNPR la alegerile pentru Parlamentul European”, a menţionat cu mândrie Veaceslav Şaramet. Tânărul moldovean, după ce şi-a făcut studiile de licenţă în medicină dentară, îmbină profesia de medic rezident dentist cu sfera politică din România. Cum vede tânărul politician perspectivele europene ale ţării noastre şi care ar fi contribuţia conaţionalilor noştri stabiliţi în străinătate la procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, aflaţi din interviul ce urmează.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam