Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
02 Aprilie 2014 | 13:25
Este un nume nou în literatură, lansând recent prima sa carte la Londra. Plecată de 14 ani de acasă, moldoveanca Stela Brânzeanu stabilită în Marea Britanie, şi-a îndeplinit mult râvnitul vis de a-şi lansa propriul volum ”Basarabian Nights” (Nopţi basarabene). După cum ne-a asigurat scriitoarea, acest debut este doar un început de cale, ce îşi mai propune ambiţioasa moldoveancă Stela Brânzeanu, aflaţi din interviul realizat de colega de la Radio Moldova, Oxana Gherman-Roşca.
20 Martie 2014 | 12:40
Ruxanda Calistru - moldoveanca cu mai multe titluri la "Queen of the Universe 2014" din SUA
Ruxanda Calistru a reprezentat Republica Moldova în cadrul concursului internaţional de frumuseţe "Queen of the Universe 2014" ce a avut loc la mijlocul lunii martie la Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Despre pasiunile şi succesele ei aflaţi din interviul ce urmează.
05 Martie 2014 | 13:36
Larisa Grosu, Portugalia: Scopul nostru primordial este să perpetuăm tradiţiile şi obiceiurile neamului nostru
Conaţionalii noştri din regiunea Algarve din Portugalia sunt aşteptaţi, în fiecare zi de sâmbătă, la atelierul artelor populare „Comorile Neamului”, organizat de către membrii Asociaţiei „Tezaur” şi şcoala parohială „Sfânta Xenia”. În cadrul acestor ateliere, moldovenii au posibilitatea să înveţe sau să împărtăşească din experienţa lor în arta croşetării, brodării, modelării, cântecului şi dansului popular. Mai multe detalii la acest subiect aflăm de la Larisa Grosu, preşedintele Consiliului de Administrare al Asociaţiei „Tezaur”.
04 Martie 2014 | 14:08
Ion Ciobanu: ”Nutresc speranţa că mă voi reîntoarce vreodată la baştină”
Tânărul scriitor, Ion Ciobanu, originar din Republica Moldova, şi-a lansat, în capitala Franţei, cartea „Le transfert ou la psychanalyse dans le boudoir”, aceasta fiind o piesă de teatru ce scoate în evidenţă întâlnirea imaginară a celor doi mari genii ai secolului XX - Sigmund Freud şi Albert Einstein. Autorul operei şi-a făcut studiile în România, iar actualmente activează în calitate de traducător, fiind şi preşedintele Asociaţiei Pro-Diaspora din Franţa.
20 Februarie 2014 | 16:40
Vasile Goncear: Banii câştigaţi peste hotare i-am investit în satul de baştină
Deşi a fost plecat peste hotare, dar a revenit acasă pentru a se ocupa de ceea ce îi este mai aproape de suflet – olăritul. Un meşteşug transmis prin sânge. Or, dinastia Goncear din părţile Călăraşilor este cunoscută încă din cele mai vechi vremuri ca olari de mare valoare. Un exemplu pentru conaţionali şi o lecţie de patriotism aflaţi din interviul cu meşterul popular, Vasile Goncear.
13 Ianuarie 2014 | 17:00
Dan Perciun: E bine în Anglia, dar vreau în viitor să revin în Moldova
Tânărul moldovean, Dan Perciun, este unul dintre laureaţii Galei studenţilor originari din Republica Moldova. La prima ediţie a concursului, Dan s-a învrednicit de o menţiune la secţiunea Licenţă, categoria ”Europa de Vest”.
10 Ianuarie 2014 | 10:58
Victor Buza, tânărul moldovean care a devenit doctorand la Harvard
Tânărul moldovean Victor Buza este unul dintre laureaţii Galei studenţilor originari din Republica Moldova. La prima ediţie a concursului, putem considera că Victor a fost cel mai norocos participant, or, anume el s-a învrednicit tocmai de două premii: Premiul special al prim-ministrului Republicii Moldova şi locul I - secţiunea Doctorat, categoria „SUA şi Canada”.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam