Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
25 Martie 2015 | 13:41
Anastasia Buruiană: Îmi lipsesc colegii de la Teatrul de Operă din Chişinău
Originară din satul Drăguşenii Noi, raionul Hânceşti, Anastasia Buruiană, a activat la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău, iar de ceva timp este profesoară de canto la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, extensia Piatra Neamţ.
Muzica i-a fost alinare din copilărie, moștenind de la părinți pasiunea pentru frumos. „Cântam tot timpul prin casă, prin grădină Muzica a fost întotdeauna în sufletul meu”, menționează protagonista pentru Radio Moldova.

Printre amintirile Anastasiei Buruiană un loc aparte au amintirile despre rolurile sale: „Să pregătești și să cânți un loc într-o operă înseamnă foarte multă muncă. Am început de la cele mai mici roluri: de la spectacole pentru copiii treptat am ajuns să cânt și Tatiana de Evghenii Oneghin, care este una din preferatele mele, Mimi și Butterfly din poema de Puccini. Sunt multe și cele care nu am reușit să le cânt, dar nu poți să reușești toate într-o viață de om ”, e părerea interpretei.

Printre vocile feminine care au impresionat-o de-a lungul timpului, eroina spune că primadona Maria Bieșu a marcat-o „vocea ei a fost un nivel de neatins pentru mine tot timpul, dar m-am străduit să ating acest apogeu. De la ea am învățat foarte multe, chiar dacă nu mi le spunea personal”, a împărtășit Anastasia Buruiană.

„Nu știu dacă am să mai fac roluri în operă pentru că sunt axată mai mult pe instruire și tot timpul este ocupat cu studenții. Între timp reușesc să mai fac câte un recital, câte un spectacol”, a evocat ea.

Protagonista a mărturisit că dorul de casa părintească îl poartă mereu în suflet. „Când reușesc să mă mai întorc în satul meu natal nu mai văd bucuria din ochii oamenilor, cea pe care o vedeam odată, văd o tristețe, o întrebare fără răspuns în ochii lor și asta doare… Îmi lipsesc colegii, îmi lipsește Chișinăul, îmi lipsește Teatrul de Operă și Balet”, a spus în încheiere Anastasia Buruiană.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam