Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
28 Ianuarie 2015 | 13:50
Ecaterina Baranov: Este dificil să te faci remarcat fiind muzician în Moldova
Dacă un muzician ştie să aducă un mesaj important şi bine pus la punct, din punct de vedere artistic, este întotdeauna bine primit de publicul de peste hotare care are nevoie de talente. De această opinie este Ecaterina Baranov, o pianistă originară din Republica Moldova care activează cu succes în capitala Franţei, Paris.
Tânără moldoveancă care a făcut declarații pentru emisiunea „Prin muzică spre Europa” a subliniat că muzica clasică este prea puțin ascultată în Republica Moldova, fapt care nu creează o atmosferă precoce pentru tinerii muzicieni.

„Muzica clasică va rămâne muzica audiată în special de elita societății, însă, în Republica Moldova sunt prea puțini melomani pasionați de acest gen, astfel nu putem reveni cu anumite programe, concerte, iar ceea ce se întâmplă are loc doar în Chișinău”, a menționat Ecaterina Baranov.

„Îmi doresc și sper foarte mult ca într-o zi să pot reveni acasă. Acesta este visul meu, dar la momentul dat este imposibil. Este dificil să le te faci remarcat fiind muzician în țara noastră, este dificil să îți impui dorința de a crea. Avem un potențial foarte mare, dar nu avem o piața de muzică clasică. Nu avem în sângele nostru cultura audierii muzicii clasice, precum există, de exemplu în Franța”, a remarcat cu regret pianista.

Ecaterina Baranov va concerta la 5 februarie 2015 la Sala cu Orgă din Chișinău.

Mai multe detalii la acest subiect aflați în cadrul emisiunii „Prin muzică spre Europa”. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam