Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
17 Noiembrie 2014 | 12:31
Muzicienii moldoveni, încântă publicul pe gondolele din Veneţia
Doi basarabeni îi distrează pe turiştii care vizitează cel mai romantic oraş din lume fiind dornici de a face o călătorie pe apă. Cuplul Violeta şi Radu Zaplitnâi sunt muzicienii care cântă pe gondole veneţiene. Care sunt succesele muzicienilor aflaţi din materialul realizat de echipa emisiunii „Moldovenii de Pretutindeni”.
A devenit deja o tradiție ca muzica gondolierilor venețieni să fie susținută exclusiv de bărbați, dar, totuși s-a făcut o abatere de la regulă: moldoveanca Violeta Grecu a devenit singura femeie care încântă publicul de pe gondolele ce străbat canale din Veneția.

Violeta Grecu și Radu Zaplitnâi reprezintă un cuplu de muzicieni al căror talent este înalt apreciat nu doar de public, dar și de tagma lor. Astfel, Radu și Violeta au reușit să adune în jurul lor printre cei mai buni artiști italieni, constituind Asociația „Serenada Venețiană”.

Numele lui Radu și Violeta Zaplitnâi sunt bine cunoscute în mediul cultural venețian și asta datorită talentului și măiestriei artistice deosebite a celor doi muzicieni.

Violeta Grecu este o artistă pluridimensională. Basarabeanca cu iscusință interpretează muzica populară, academică și jazz. Cântă la pian, acordeon sau mandolină, totodată, fiind printre puținii muzicieni care interpretează muzică jazz la cobză.

Cei doi muzicieni compun muzică proprie, iar Violeta deja a și semnat textele pentru câteva melodii în stil popular. Un muzician cu har este talentat în orice gen, astfel de câțiva ani, Violeta Grecu-Zaplitnâi înregistrează succese remarcabile și în calitate de mezzosoprană.

Mai multe detalii aflați din materialul realizat de echipa emisiunii „Moldovenii de Pretutindeni”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam