Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
04 Iunie 2014 | 15:09
O familie de moldoveni face afaceri de milioane în România
Soţii Violeta şi Valeriu Moraru, originari din Republica Moldova, controlează unele dintre cele mai mari companii din România, potrivit businessmagazin.ro, afacerile cumulate a acestora în anul 2012 au atins cifra de 18 milioane euro.
„Am făcut afaceri încă de când am terminat facultatea, mereu am fost în priză”, povestește Violeta Moraru. Pe cartea ei de vizită este trecută funcţia de „administrator” şi ea spune că nu ar putea să se retragă din afaceri, fiind obişnuită cu un ritm de viaţă alert. A lucrat de-a lungul anilor în domenii variate, precum o fabrică de producţie a sticlei, în domeniul vinului, în transport şi apoi în bere.

Potrivit presei românești, cei doi soţi au vândut în 2009 afacerea „Azuga” către „Ursus Breweries”, într-o tranzacţie estimată la 10 milioane de euro. Ulterior tranzacţiei, „Ursus” a închis fabrica de la „Azuga” şi a închiriat utilajele din fabrică familiei Moraru, unde aceasta produce apa „Perla Harghitei”, plată şi carbogazoasă.

Pentru viitorul apropiat, proprietara afacerii enumeră, fără a vrea să dea niciun fel de detalii, proiectul unor investiții pentru lansarea de sucuri și cel de răscumpărare a fabricii „Ursus” de la „Azuga”. „Pentru lansarea de sucuri nu e nevoie de un buget foarte mare de investiții, pentru că avem practic liniile de producție”, explica antreprenoarea.

Pentru viitor, planurile sunt ponderate în optimism. „E mai realist să țintim să ajungem între primii cinci, în rândul primilor trei e mai greu”, admite Violeta Moraru. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam