Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
19 Decembrie 2014 | 16:43
O fostă jurnalistă din Moldova luptă pentru drepturile copiilor din Africa
A fost jurnalistă în trecut, iar acum, lucrează în calitate de şef al Serviciului de Comunicare pentru Dezvoltare al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii. Este vorba de moldoveanca Violeta Cojocaru, care de 16 ani lucrează pentru UNICEF.
Într-un interviu pentru Radio France Internationale, Violeta Cojocaru a spus că a muncit vreo șapte ani în Africa, iar după ce a petrecut trei ani în Niger, iar alţi trei - în Republica Congo, este de mai mult de jumătate de an la Dakar, Senegal.

„Ajutăm să se schimbe situaţia copilului la diferite niveluri. Rolul meu este de a crea cereri pentru servicii, deci mă adresez populaţiei în special, dar nu numai. (…) Partea principală a lucrului meu este deci şi să înţeleg tradiţiile locului, cine sunt persoanele influente, cine sunt interlocutorii şi să ajut persoanele de aici din ţară să facă strategii de comunicare care corespund necesităţilor”, își explică activitatea protagonista.

Anterior, Violeta Cojocaru a ocupat un post similar și la Chișinău. „Am lucrat mai întâi nouă ani la UNICEF - Chişinău unde eram responsabilă tot pentru comunicare – externă şi de programe. Cred însă că nouă ani e suficient ca să stai în acelaşi post. Simţeam că ajunsesem la o limită şi că trebuie să fac ceva ca să schimb. Aşa se face că de când sunt în Africa la fiecare trei ani vreau să mă mut. Mai întâi la Niamey, în Niger, unde schimbarea pentru mine a fost extraordinară – trebuia să învăţ şi franceza şi cultura şi ţara şi modul în care se lucrează”, a spus Violeta Cojocaru pentru rfi.ro.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam