Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
02 Aprilie 2015 | 14:10
O moldoveancă creează site-uri pentru companiile din SUA
O tânără din capitală a reuşit să spargă stereotipul că doar bărbaţii reuşesc să realizeze proiecte de succes în sectorul IT. Irina Revin şi-a deschis o afacere în domeniul tehnologiilor informaţionale şi colaborează cu companii de peste hotare.
Ea a demonstrat că și femeile sunt bune în acest domeniu, acum, preponderent, creând site-uri pentru companii din SUA.

„Fiecare proiect al nostru este unul individual, asta ne face să fim într-o continuă schimbare, să ne modernizăm. Domeniul IT este unul de perspectivă în Republica Moldova, dar datele arătă că muncim mai mult pentru companiile din străinătate, deci avem și în Moldova specialiști buni”, a conchis tânăra.

Mai multe detalii aflați din materialul realizat de Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam