Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
09 Octombrie 2014 | 12:28
Povestea moldoveanului care şi-a împlinit visul american
Apreciat de milioane de oameni, moldoveanul Andrei Moraru este mai puţin cunoscut acasă. Nu vine dintr-o familie înstărită, dar ca fiecare tânăr avea un vis – să cucerească lumea. Destinul i-a surâs la 18 ani, când o companie belgiană căuta echilibrist pentru un show într-un hotel deschis în Las Vegas. Cum a devenit realitate visul american al moldoveanului, aflaţi din materialul realizat de echipa emisiunii „Moldoveni de pretutindeni”.
Tânărul a copilărit în Pervomaisc, un sat de lângă graniţa cu Ucraina. De mic, părinţii l-au dus la mai mute spectacole la circul din Chişinău. Venera acrobaţii care îşi puneau viaţa în pericol pentru a distra oamenii. Aceştia au devenit un exemplu că totul e posibil prin muncă şi dăruire. Astfel a început să se antreneze, convins că vrea să devină circar.

Mereu fascinat de mişcarea corpului, de arte marţiale şi spectacole de acrobații, la vârsta de 11 ani , Andrei s-a înscris la un studio de circ din oraşul său natal. Iar la 15 ani a urmat cursul Academiei de Circ şi Estradă din Kiev. În 2005 a acceptat o ofertă generoasă din partea unei companii belgiene care căuta un echilibrist pentru participarea la un show din Los Angeles.

După mai multe spectacole în Europa, Andrei s-a alăturat unuia dintre cele mai populare showuri,  „Le Rêve” montat în Las Vegas. Spectacolul a fost prezentat în 90 de oraşe nord-americane. Astfel, numele lui a devenit cunoscut pentru milioane de americani după ce a participat la concursul de talente.
Moldoveanul a ajuns în semifinalele prestigiosului concurs, el practică ceea ce americanii numesc „hand balancing”, ţinându-se într-o singură mână şi făcând mai multe mişcări a trezit reacţia publicului.

Andrei a reuşit să comunice cu spectatorii prin mişcările corpului, numărul său a impresionat atât juriul cât şi publicul din sală care au fost impresionaţi de prestaţia tânărului. Deşi a ridicat sala în picioare, Andrei Moraru nu a putut trece în finala concursului, totuşi tânărul spune că experienţa acumulată este  de nepreţuit.

Actualmente, Andrei este actor de circ, un profesionist apreciat, iar pe lângă faptul că susține spectacole în toată țara, tânărul este şi profesor la o şcoală locală din Los Angeles. Acum Moldoveanul munceşte ca să-şi vadă visul împlinit, cel de a avea propriul show. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam