Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
20 Martie 2014 | 12:40
Ruxanda Calistru - moldoveanca cu mai multe titluri la "Queen of the Universe 2014" din SUA
Ruxanda Calistru a reprezentat Republica Moldova în cadrul concursului internaţional de frumuseţe "Queen of the Universe 2014" ce a avut loc la mijlocul lunii martie la Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Despre pasiunile şi succesele ei aflaţi din interviul ce urmează.
Ruxanda, numele tău  a devenit foarte cunoscut zilele acestea pentru cei din Moldova, datorită ambiției de a te aventura să participi la concursul "Queen of the Universe 2014". Cum ai ajuns să te cunoască o lume întreagă?

Fac modeling de câțiva ani, iar acest concurs a fost anunțat pe un web-site, din cele patru fete din Republica Moldova care au candidat, am fost selectată eu să reprezint țara noastră. Mai mulți ani am făcut dansuri sportive fiind încă acasă, apoi am fost invitată aici, în SUA. Acum lucrez în calitate de profesoară de dans, apoi cu timpul am început să particip la show-uri pentru că am făcut muzică de la șase ani și am vrut să mă lansez și în sfera muzicală, ceea ce fac acum.Ce te-a motivat să aplici pentru acest concurs de frumusețe și ce a însemnat acesta pentru tine?

A fost un pas important în modeling. Niciodată nu am participat la asemenea concursuri și am fost curioasă, nu am crezut că am să ajung să mă număr printre finaliste, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, am fost aleasă, a fost o onoare și o surpriză foarte plăcută.Cu ce emoții ai revenit din acest concurs de amploare?

Am câștigat câteva premii speciale, precum sunt titlul de ”Cea mai bună dansatoare”, ”Cea mai bună prezență scenică”, ”Cel mai frumos zâmbet”. Consider că mi-am făcut multe relații benefice pentru viitor,  pentru carieră. În juriul au fost personalități de talie mondială precum: Jennifer Lopez, Will Smith.

Înțelegem că acest concurs este o pistă de lansare, ce va urma?

Mai multe proiecte și mai multe posibilități nu doar în sfera modeling-ului, pentru că la eveniment au fost producători și din sfera muzicii, a dansului, actoriei. Am fost deja telefonată de câțiva agenți de la companii ce caută talente, poate voi colabora cu ei în niște proiecte cinematografice.Reprezentând Republica Moldova la acest concurs, ai fost și rămâi o carte de vizită, cum crezi este cunoscută țara noastră printre participantele acestui proiect sau mai avem de lucrat la acest capitol?   

Consider că avem șanse foarte bune în viitor pentru că din experiența mea, am lăsat o impresie foarte bună atât în rândul participantelor, cât și a organizatorilor. Iar atunci când le povesteam despre Republica Moldova, străinii spuneau că suntem spirituali, ospitalieri, că ne deosebim de alte țări. Aș mai adăuga că noi avem femei foarte frumoase și inteligente care merită să reprezinte țara la aceste concursuri.

Cunoaștem că ai lucrat în studiouri în care s-au lansat vedete de talie mondială, despre cine este vorba și cu cine ai avut ocazia să colaborezi?

Da, am muncit în câteva studiouri unde au lucrat artiști ca: Mariah Carey, Janet Jackson, Rihana, am lucrat cu câțiva coregrafi care au colaborat cu vedete precum Michael Jackson,  Madona, am lucrat cu muzicienii care au colaborat cu Marc Antony, sunt multe nume, însă, cred eu, cel mai important e să învăț din aceste experiențe și eventual, să am un rezultat foarte bun.

O altă pasiune este actoria, în ce pelicule te-ai produs?

Am filmat recent un film de scurt metraj care va fi lansat în câteva luni, acum fiind în proces de montaj. Apoi am făcut un documentar despre dansurile sportive, film în care dețin unul dintre rolurile principale, acesta va fi lansat în luna iulie 2014. Am mai filmat în diverse spoturi publicitare, fac tot posibilul să mă lansez și în calitate de actriță. Am luat parte și la filmarea unor videoclipuri pentru artiști consacrați, chiar luna trecută am filmat un asemenea clip. Aici sunt multe posibilități, totul depinde de mine, de perseverența mea.

Modeling, dans, actorie, muzică, cum reușești să le îmbini pe toate?

Sinceră să fiu eu toată ziua fac artă, nu am o pauză în care să mă gândesc la altceva, permanent sunt în studio. Ori lucrez asupra coregrafiei, ori merg la studioul muzical să fac ore sau fac lecții de actorie. Iar în afară de asta, sunt și eu profesoară de dans și am studenții mei, dar nu mă plâng pentru că asta e pasiunea mea. Apreciem succesele tale peste hotare, dar intenționezi să te întorci acasă?


Am emigrat de patru ani, însă în fiecare an vin acasă, doar în ultimul an nu am fost pentru că eram foarte ocupată. Dar cât de curând vor reveni să îmi revăd rudele și părinții.

Interviul detaliat aflați în ediția de duminică, 23 martie, a emisiunii ”Scrisori pentru acasă” de la Radio Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam