Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
03 Aprilie 2015 | 15:22
Svetlana Plotean vrea să schimbe lumea prin dans
Moldoveanca Svetlana Plotean candidează pentru titlul „Omul lunii” în Suedia. Concursul, organizat de un ziar din oraşul Malmo, se desfăşoară prin intermediul unei reţele de socializare, iar pentru a câştiga, protagonista are nevoie să adune cât mai multe Like-uri la poza postată de revistă.
„Cât timp am fost la studii în Cluj-Napoca, România, am reușit să pun pe picioare, împreună cu un bun prieten o școala de steetdance „Quakerz”. Acolo am activat în calitate de coregraf și organizator timp de cinci ani. Acum trei ani m-am mutat în Suedia, Malmö. Aici am înțeles că vreau să-mi dedic viața, într-un fel sau altul, în a ajuta și schimba în bine viața altor oameni. Prin urmare, am decis să folosesc ceea ce știu și îmi place să fac - să dansez și să predau”, a menționat tânăra pentru Biroul pentru Relații cu Diaspora.

Moldoveanca a povestit că la 13 martie a organizat un eveniment cu genericul „Dance for Change”, proiectul își propune să unească dansatorii care vor să aducă o schimbare în lume. O parte din taxele acumulate au fost pentru proiecte umanitare.

„În viitorul vom organiza show-uri și spectacole de dans unde vom colecta fonduri pentru astfel de proiecte din întreaga lume. Ne vom folosi de această oportunitate ca să încurajăm societatea să susțină proiectele umanitare desfășurate prin lume. Vreau să folosesc dansul în a inspira compasiune și responsabilitate în rândul tinerilor, în timp ce îi învăț să danseze și să facă mișcare”, a declarat Svetlana Plotean.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam