Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
20 Ianuarie 2015 | 17:30
Un basarabean vernisează o expoziţie de fotografie la Iaşi
Moldoveanul Vlaicu Bunduchi va lansa, astăzi, la Galeria Meru din Iaşi expoziţia „Fin 14”. Proiectul fotografic realizat în toamna anului 2014, în timp ce se afla în Finlanda şi conţine o selecţie de 14 fotografii cu studenţii originari din ţara gazdă.
„Este prima mea expoziție de fotografie. Cadrele sunt realizate în locuințele studenților, spațiul în care ei pot să își exteriorizeze toate emoțiile și ideile. Anume acest element mi s-a părut foarte interesant pentru a fotografiat și arătat lumii”, a explicat Vlaicu Bunduchi pentru Radio Moldova Actualități.
Tânărul a subliniat că prima expoziție este cea mai complicată. „Nu cunoști cum să o creezi, pornești de la zero și trebuie să muncești ca până la urmă să obții un rezultat”, a opinat el.

În cadrul expoziției sale fotograful a vrut să imortalizeze modul în care trăiesc tinerii. „Popoarele nordice nu au fost afectate atât de mult de evenimentele tragice ale secolului XX, ceea ce ține de regimurile totalitare, ei au reușit să se descătușeze de restul lumii și să obțină un rezultat pe care îl vedem în anul 2015, un progres evident. Prin prisma acestor lucrări vreau să le arăt oamenilor un exemplu cum ar trebui să trăim, ei nu au stereotipuri. Fiecare își exteriorizează personalitatea prin prisma locuințelor în care trăiesc”, a remarcat tânărul.

Vlaicu Bunduchi este student în anul doi la secția Foto-Video din cadrul Facultății de Arte Vizuale la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam