Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
13 Martie 2015 | 13:09
Un cetăţean al Republicii Moldova a devenit membru de onoare al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte
Doctorul habilitat în studiul artelor, moldoveanul Aurelian Dănilă, a primit certificatul de membru de onoare al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte. Evenimentul a avut loc la Salzburg, Austria, în cadrul unei Conferinţe internaţională, consacrată aniversării a 25-a a Academiei Europene pentru Ştiinţă şi Arte.
Potrivit Academiei de Științe din Moldova, de acest titlu s-au mai învrednicit și alți cetățeni ai Republicii Moldova: Ion Bostan, Mihai Cimpoi, Eugen Doga, Teodor Furdui,Valeriu Rudic.Oamenii de ştiinţă au fost acceptaţi în rândul academicienilor europeni la propunerea preşedintelui AŞM, academicianului Gheorghe Duca, care s-a învrednicit anterior de acest titlu.

Manifestarea a reunit oameni de ştiinţă din mai multe ţări, senatori ai Academiei, precum și conducători a unor ţări. Reuniunea a fost moderată de preşedintele Academiei Europene pentru Ştiinţă şi Arte, Felix.Unger.

Academia Europeană pentru Ştiinţe şi Arte este cel mai înalt for ştiinţific european, fondată la Salzburg, Austria, în 1990 şi reprezintă expresia unităţii spirituale a Europei, precum şi a ştiinţei interdisciplinare şi artei la nivel european. Forul academic numără 1500 de personalităţi, în cadrul a şapte secţii: Ştiinţe Umaniste; Medicină; Artă; Ştiinţe Naturale; Ştiinţe Sociale, Economice şi Juridice; Ştiinţe Tehnice şi ale Dezvoltării şi Religiile Lumii.
Academia Europeană de Ştiinţe şi Arte are 12 protectori, 50 de senatori, iar din corpul academic fac parte 29 de laureaţi ai Premiului Nobel.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam